מאפה משגע וטעים שאין אחד שיסרב לחתיכה ממנו.
מאפה פילאס במלית של בשר טחון מתובל בטעמים נהדרים , מאוד אהוב על המשפחה שלנו.
אינני חובבת בצקי עלים במיוחד ומשתדלת להמעיט להשתמש בהם. אבל בארוחות חגיגיות
אין מנוס ולעיתים משתמשת ומעדיפה את הפילאס. את המאפה אפשר להכין גם מעלי פילו.
4 עלי פילו מרוחים בשמן זית מניחים את המלית ומגלגלים ככרוכית.
מתאים לארוחות משפחתיות ולארוחות שישי.
מאפה חגיגי וטעים
מאפה בשר חגיגי
המצרכים ל- 2 מאפים גדולים
כחבילה בצק פילאס
500 גר’ בשר בקר טחון טרי
בצל גדול קצוץ
חופן נדיב צנוברים – קולים מעט על מחבת יבשה.
חופן נדיב חמוציות
2 כפות חרדל דיז’ון איכותי
ביצה
מלח
פלפל שחור בנדיבות
מתחילים בהכנת המלית-
מטגנים בצל בכף שמן זית עד הזהבה.
משלבים את הבשר הטחון ומטגנים אותו מספר דקות עד
שהוא מטוגן מכל הצדדים.
מקררים ומעבירים לקערה.
מוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
מחלקים הבצק ל- 2
מכל חלק נכין מאפה אחד.
מניחים על נייר אפייה מקומח מעט.
מסמנים את האמצע ובצדדים חותכים לרצועות.
מניחים את הבשר במרכז וסוגרים את הרצועות על מלית. כמו בתמונות
מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח בנדיבות
מכניסים לאפייה של כ- 40 דקות בתנור מחומם על 180 מעלות.
עד הזהבה יפה של המאפה.
מגישים חם!
המאפה מאוד אהוב על כולם ומתחסל במהירות…
בתאבון !
מבחר ענק של מתכונים לראש השנה
מצטרפים לקבוצת הווטסאפ שלי כאן – מתכונים ישירות לנייד
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
כאן מתכונים לשבועות
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי