מאפה במילוי כבד קצוץ

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

כבר שנים לא הכנתי בורקסים ומאפים מבצק עלים.

אבל לפעמים הגעגועים למאכלים של פעם, גוברים על השיקולים הבריאותיים.

 

 

 

נזכרתי בפשטידת הכבד שהייתה מכינה אמא של גיסתי, שרה ז”ל.

שרה הייתה בשלנית מעולה, מכינה מטעמים משובחים מהמטבח הרומני – אשכנזי.

פשטידה הכבד שלה, הייתה הכי טעימה שאכלתי, מושלמת בטעמה.

שכבה של בצק , מעליה כבד קצוץ בטעם של פטה ,רך ונימוח, ומעליו עוד שכבת בצק עלים.

רוטב פטריות עם הרבה שמיר, עמד לצידה של הפשטידה.

אני כמובן התעניינתי איך יוצא לה הכבד רך וטעים כל כך – אז יש סוד קטן והוא כאן במתכון.

 

מי שזוכר ומתגעגע לבורקס החתונות של פעם אז זה משהו בסגנון אבל ביתי וטעים.

הכנתי את הבורקס בצורת מאפה בסגנון ביף וולינגטון 

 

אפשר להכין את המאפה גם מבצק פילו – 4-5 עלים מרוחים בשמן זית – לגלגל ככרוכית 

המצרכים- בצק פילאס/ או בצק עלים (יש להשיג במקררים בסופר בצק ללא מרגרינה)

חצי קילו כבד עוף טרי

בצל גדול פרוס

2-3 כפות שמן 

מלח ופלפל שחור לפי טעם

כפית דבש

2 כפות סולת

3/4 כוס מים

ביצה

 

2 כפות חרדל דיז’ון

 

מתחילים בהכנת הכבד-

לשומרי כשרות – מכשירים את הכבדים כאן תוכלו לראות איך 

מניחים שמן במחבת רחבה ומטגנים קלות את הבצל.

משלבים את כבד העוף וממשיכים בטיגון עד שהכבד צלוי. 

(לא לצלות וליבש את הכבד ! הוא נכנס גם לאפייה )

מתבלים בתבלינים והדבש.

 

 

מורידים מהאש ומקררים.

מעבירים למעבד מזון או מטחנת בשר.

טוחנים למחית חלקה.

מניחים בקלחת 2 כפות סולת ומים.

מחממים על האש כמה דקות תוך כדי ערבוב .התערובת צריכה להסמיך לדרגה של דייסה סמיכה.

משלבים את הסולת והביצה לכבד הקצוץ. 

 

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

לוקחים רצועת בצק בגודל תבנית התנור

מניחים על נייר האפייה מקומח מעט.

 

מורחים את הבצק בחרדל .

מניחים את הכבד הקצוץ במרכז.

סוגרים את הבצק אחד על השני.

מורחים בביצה טרופה ומפזרים קצח מעל.

 

חותכים מעט בצידי המאפה.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 לכ- 30-40 דקות

הכנת רוטב הפטריות-

מטגנים בצל קצוץ בכף שמן.

משלבים פטריות טריות חתוכות .

    

משלבים כף גדושה מרק פטריות, וכוס ורבע מים.

בתבלים במלח, פלפל, וחופן נדיב של שמיר.

 בתאבון !

זה מושלם 🙂

 

 

 

משאר הבצק הכנתי קנישס –  שבלולי בורקס רומניים

מבשלים 3-4 תפוחי אדמה , מרסקים לפירה.

מוסיפים בצל מטוגן , מלח פלפל וביצה.

חותכים רצועות של בצק ברוחב 4 ס”מ .

ממלאים בקצה, שורה של מילוי תפוחי אדמה .

מגלגלים לכרוכית ויוצרים שבלולים.

    

מניחים על נייר אפייה. מורחים בביצה טרופה.

אופים כחצי שעה

 

 

 

כנסו לעוד מתכונים מהמטבח הרומני 

רוצים לקבל את המתכונים שלי ישירות לנייד ?

קשר אישי לכל שאלה – מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ 

או כאן 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

מבחר מתכוני ראש השנה 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments