מאפה במילוי כבד קצוץ

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

כבר שנים לא הכנתי בורקסים ומאפים מבצק עלים.

אבל לפעמים הגעגועים למאכלים של פעם, גוברים על השיקולים הבריאותיים.

 

 

 

נזכרתי בפשטידת הכבד שהייתה מכינה אמא של גיסתי, שרה ז"ל.

שרה הייתה בשלנית מעולה, מכינה מטעמים משובחים מהמטבח הרומני – אשכנזי.

פשטידה הכבד שלה, הייתה הכי טעימה שאכלתי, מושלמת בטעמה.

שכבה של בצק , מעליה כבד קצוץ בטעם של פטה ,רך ונימוח, ומעליו עוד שכבת בצק עלים.

רוטב פטריות עם הרבה שמיר, עמד לצידה של הפשטידה.

אני כמובן התעניינתי איך יוצא לה הכבד רך וטעים כל כך – אז יש סוד קטן והוא כאן במתכון.

 

מי שזוכר ומתגעגע לבורקס החתונות של פעם אז זה משהו בסגנון אבל ביתי וטעים.

הכנתי את הבורקס בצורת מאפה בסגנון ביף וולינגטון 

 

אפשר להכין את המאפה גם מבצק פילו – 4-5 עלים מרוחים בשמן זית – לגלגל ככרוכית 

המצרכים- בצק פילאס/ או בצק עלים (יש להשיג במקררים בסופר בצק ללא מרגרינה)

חצי קילו כבד עוף טרי

בצל גדול פרוס

2-3 כפות שמן 

מלח ופלפל שחור לפי טעם

כפית דבש

2 כפות סולת

3/4 כוס מים

ביצה

 

2 כפות חרדל דיז'ון

 

מתחילים בהכנת הכבד-

מניחים שמן במחבת רחבה ומטגנים קלות את הבצל.

משלבים את כבד העוף וממשיכים בטיגון עד שהכבד צלוי. 

(לא לצלות וליבש את הכבד ! הוא נכנס גם לאפייה )

מתבלים בתבלינים והדבש.

 

 

מורידים מהאש ומקררים.

מעבירים למעבד מזון או מטחנת בשר.

טוחנים למחית חלקה.

מניחים בקלחת 2 כפות סולת ומים.

מחממים על האש כמה דקות תוך כדי ערבוב .התערובת צריכה להסמיך לדרגה של דייסה סמיכה.

משלבים את הסולת והביצה לכבד הקצוץ. 

 

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

לוקחים רצועת בצק בגודל תבנית התנור

מניחים על נייר האפייה מקומח מעט.

 

מורחים את הבצק בחרדל .

מניחים את הכבד הקצוץ במרכז.

סוגרים את הבצק אחד על השני.

מורחים בביצה טרופה ומפזרים קצח מעל.

 

חותכים מעט בצידי המאפה.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 לכ- 30-40 דקות

הכנת רוטב הפטריות-

מטגנים בצל קצוץ בכף שמן.

משלבים פטריות טריות חתוכות .

    

משלבים כף גדושה מרק פטריות, וכוס ורבע מים.

בתבלים במלח, פלפל, וחופן נדיב של שמיר.

 בתאבון !

זה מושלם 🙂

 

 

 

משאר הבצק הכנתי קנישס –  שבלולי בורקס רומניים

מבשלים 3-4 תפוחי אדמה , מרסקים לפירה.

מוסיפים בצל מטוגן , מלח פלפל וביצה.

חותכים רצועות של בצק ברוחב 4 ס"מ .

ממלאים בקצה, שורה של מילוי תפוחי אדמה .

מגלגלים לכרוכית ויוצרים שבלולים.

    

מניחים על נייר אפייה. מורחים בביצה טרופה.

אופים כחצי שעה

 

 

 

כנסו לעוד מתכונים מהמטבח הרומני 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

 

 

מבחר מתכוני ראש השנה 

תגובות

תגובות