לפני שהעונה נגמרת – עוגת משמשים עם מרנג וניל ושוקולד ביס מטורף

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

רגע לפני שהם עוזבים אותנו – המשמשים הנפלאים , הכנתי עוגת שכבות כמו שאני אוהבת .

עוגה מופלאה וטעימה.

בצק פריך ומעליו שכבת משמשים בשלים ומתוקים ועליהם שכבת מרנג , פירורי בצק ושוקלד צ’יפס.

והביס פשוט מטורף , מתיקות עם חמיצות של הפרי הנפלא הזה , אחד הטעימים.

עוגה של פעם , משודרגת משמשים טריים.

המשמשים של סוף העונה עכשיו, הם מתוקים ובשלים ולכן הם מתאימים לעוגה הזו.

זו גם עוגה שהופכת בקלות לפרווה .

תבנית מלבנית 15/25 או 20/20 או תבנית עגולה 24

המצרכים –

לבצק –

120 גרם חמאה/נטורינה לפרווה

שקית סוכר וניל

1/4 כוס סוכר

גרידה מלימון

3 חלמונים

250 גרם קמח (כוס ו3/4 )

כפית אבקת אפייה

10 משמשים לבחור בשלים ומתוקים

בערך 3 כפות ריבת משמש

למרנג-

3 חלבונים

1/2- 1/3 כוס סוכר(תלוי במתיקות שאתם אוהבים )

חצי שקית אינסטנט פודינג וניל

חופן שוקולד צ’יפס

אופן ההכנה –

מכינים בצק פריך במעבד מזון או אפילו בקערה ביד.

מערבבים חמאה/נטורינה סוכר ,וניל ומוסיפים את שאר המרכיבים.

לשים רק עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

משאירים חתיכה קטנה מהבצק כדי לגרד מעל העוגה למעלה .

את שאר הבצק משטחים על נייר אפיה בתבנית.

מכניסים למקרר.

את החתיכה שהשארנו בצק מוסיפים עוד 2 כפות קמח שקדים או כף קמח.

מעבדים קלות ומכניסים למקפיא.

את המשמשים חוצים ומערבבים עם כף סוכר .

לאחר שהבצק שהה חצי שעה במקרר.

מוציאים . מורחים בריבה ומסדרים את חצאי המשמשים מעל.

מכניסים לתנור אפייה של כ- 30 דקות 175 מעלות.

בינתיים מכינים מרנג-

מקציפים חלבונים עם סוכר ולאחר שהקצף תפוח מוסיפים את האינסטנט.

מקציפים עוד דקה  וסוגרים את המיקסר.

מוציאים את העוגה מהתנור .

מסדרים כם כף את המרנג מעל המשמשים.

מגרדים מעל את הבצק שהיה במקפיא.

מפזרים חופן שוקולד צ’יפס מעל ומכניסים לאפייה לעוד חצי שעה עד 40 דקות.

עד שרואים שהעוגה זהובה ואפויה היטב.

מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר ואז נוח יותר לחתוך – עוגה מושלמת !

ביס מלא בטעמים נפלאים

מתכונים לעוגות עם פרי 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

קבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
שרה
2 years ago

נראה מעולה. אפשר עם משמש שימורים?