מרק עוף עם קרפלך הכי טעים שיש

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

אצלנו לא מוותרים בערב ראש השנה,  על מרק עוף עם קרפלך – זו המנה הראשונה

הכי שווה שיש.

אחרי כל הקיץ שלא הכנתי מרקים בכלל – המרק הראשון שאני מכינה הוא המרק של ראש השנה.

מרק עוף מסורתי קלאסי.

כמה ימים לפני אני כבר טורחת על הכנת הקרפלך – כמות נאה – ואז אפשר להקפיא .

ביום של החג מחממים מים רותחים ומבשלים את הקרפלך.

חלק אני מגישה בתוך המרק והחלק השני מקפיצה עם המון בצל מטוגן .

המתכון הותיק שלי לורניקס של סבתא הוא מתכון מאוד פופולארי ברשת .

הבצק הרבוך שבא ממזרח אירופה הוא הבצק הכי טוב לקרפלך.

קצת עבודה אבל משתלם בסוף .

קרפלעך / קרפלך נקראים גם ורניקס או כיסונים- מקור המאכל במטבח היהודי האשכנזי.

במטבח הרוסי פולני נקראים גם  פירוגן.

בואו להכין

מרק עוף עם קרפלך

המצרכים להכנת הקרפלך-

כוס ורבע מים

כ – 5 כפות שמן

כחצי קילו קמח

מעט מלח

2 ביצים

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

הכנת הבצק-

  • לחמם את המים עם השמן אפשר בסיר ואפשר גם במיקרו. לאחר שהמים רתחו להוסיף 3/4 מכמות  הקמח ולערבב ,
  • לקרר מעט את הבצק, להוסיף ביצים, לערבב מעט עד להטמעה.
    להוסיף את שאר הקמח והמלח. מתקבל בצק נעים רך וגמיש.
  • לעטוף בניילון ולהכניס למקרר – חצי שעה לפחות.
  • המילוי עם פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן-לבשל 2-3 תפוחי אדמה עם הקליפה.לאחר קירור לרסק ולהוסיף בצל מטוגן מלח ופלפל.
  • לשטח את הבצק לעובי דק מאוד כמ"מ. לקרוץ עיגולים עם כוס גדולה ,להניח כפית מילוי ולסגור לצורת חצי ירח.אפשר להשאיר כך או להדביק את הקצוות ליצירת צורה הדומה לטורטליני האיטלקי
  • להרתיח מים עם מלח בסיר ולהכניס את הכיסונים לבישול של כ 2-3 דקות .לבשל כל פעם כ-10 כיסונים.
  • הכנתי לכם גם סרטון הכנה

מרק עוף כאן המתכון למרק עוף קלאסי

 

למנה ראשונה – מרק עוף עם קרפלך הכי טעים שיש

חג שמח

שנה טובה ובעיקר בריאה !

מתכונים לראש השנה – מבחר ענק של מתכונים

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 

 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

תגובות

תגובות