
אצלנו לא מוותרים בערב ראש השנה, על מרק עוף עם קרפלך – זו המנה הראשונה
הכי שווה שיש.
אחרי כל הקיץ שלא הכנתי מרקים בכלל – המרק הראשון שאני מכינה הוא המרק של ראש השנה.
מרק עוף מסורתי קלאסי.
כמה ימים לפני אני כבר טורחת על הכנת הקרפלך – כמות נאה – ואז אפשר להקפיא .
ביום של החג מחממים מים רותחים ומבשלים את הקרפלך.
חלק אני מגישה בתוך המרק והחלק השני מקפיצה עם המון בצל מטוגן .
המתכון הותיק שלי לורניקס של סבתא הוא מתכון מאוד פופולארי ברשת .
הבצק הרבוך שבא ממזרח אירופה הוא הבצק הכי טוב לקרפלך.
קצת עבודה אבל משתלם בסוף .
קרפלעך / קרפלך נקראים גם ורניקס או כיסונים- מקור המאכל במטבח היהודי האשכנזי.
במטבח הרוסי פולני נקראים גם פירוגן.
בואו להכין
מרק עוף עם קרפלך
המצרכים להכנת הקרפלך-
כוס ורבע מים
כ – 5 כפות שמן
כחצי קילו קמח
מעט מלח
2 ביצים
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
הכנת הבצק-
- לחמם את המים עם השמן אפשר בסיר ואפשר גם במיקרו. לאחר שהמים רתחו להוסיף 3/4 מכמות הקמח ולערבב ,
- לקרר מעט את הבצק, להוסיף ביצים, לערבב מעט עד להטמעה.
להוסיף את שאר הקמח והמלח. מתקבל בצק נעים רך וגמיש. - לעטוף בניילון ולהכניס למקרר – חצי שעה לפחות.
- המילוי עם פירה תפוחי אדמה ובצל מטוגן-לבשל 2-3 תפוחי אדמה עם הקליפה.לאחר קירור לרסק ולהוסיף בצל מטוגן מלח ופלפל.
- לשטח את הבצק לעובי דק מאוד כמ”מ. לקרוץ עיגולים עם כוס גדולה ,להניח כפית מילוי ולסגור לצורת חצי ירח.אפשר להשאיר כך או להדביק את הקצוות ליצירת צורה הדומה לטורטליני האיטלקי
- להרתיח מים עם מלח בסיר ולהכניס את הכיסונים לבישול של כ 2-3 דקות .לבשל כל פעם כ-10 כיסונים.
- הכנתי לכם גם סרטון הכנה
מרק עוף כאן המתכון למרק עוף קלאסי
למנה ראשונה – מרק עוף עם קרפלך הכי טעים שיש
חג שמח
שנה טובה ובעיקר בריאה !
מתכונים לראש השנה – מבחר ענק של מתכונים
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !