לחמניות יוגורט רכות כעננים !
ארוחת בוקר מפנקת חייבת לחמניות טריות וחמות.
אלו לא סתם לחמניות, הן מכילות גם יוגורט בבצק המעניק טעם,אוריריות ורכות נהדרת.
אפשר להכין אותם ללא מלית ואפשר למלא בגבינת עיזים טובה !
לחמניות היוגורט מושלמות ומתאימות בדיוק לפינוק שכזה.
המילוי גבינת פטה עיזים ועלי זעתר – טעמים מנצחים ומתאימים לי מאוד.
להכנת 24 לחמניות
קילו קמח
2 כפות סוכר
4 כפות שמן זית או רגיל
גביע יוגורט
2 כפות שמרים יבשים
כ- 3 כוסות מים
כף מלח
למילוי- כ- 150 ג”ר גבינה פטה עיזים מפוררת בתוספת עלי זעתר טריים.
בקערת המיקסר להניח קמח מנופה וסוכר, להוסיף שמרים, יוגורט ומעט מים ולהתחיל בלישה.
תוך כדי הלישה להוסיף את שארית המים.
לקראת הסוף לשלב את המלח.
הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק. אם חסר מים אפשר להוסיף.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן. מכסים בניילון , לא הדוק.
מניחים להתפחה – כשעה וחצי.
לאחר שהבצק תפח , מורידים אותו למשטח עבודה.
מחלקים את הבצק ל- 24 חלקים שווים. ומכדררים.
מכסים בניילון כדי למנוע התייבשות.
מפוררים את הגבינה ומוסיפים עלי זעתר טריים.
פותחים כל עיגול בצק, ממלאים במלית הגבינה וסוגרים את הבצק.
יוצרים צורת לחמניה עגולה.
מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה.
מניחים להתפחה של כשעה מכוסה בניילון לא הדוק.
כך נראות הלחמניות לאחר ההתפחה – שמנמנות ויפות 😉
למרוח בעדינות בביצה טרופה ולפזר קצח/שומשום/פרג
להכניס לתנור מחומם מראש ל- 190 מעלות.
לאחר 10 דקות להנמיך טמפרטורה ל- 180 לעוד כ- 20 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות יפה
הלחמניות מתאימות לאירוח חלבי או לארוחת בוקר/ערב מפנקת
בתאבון 🙂