לחמניות רכות אווריריות ומפתיעות.
הרעיון לחדש ולהפתיע את האורחים בראש השנה.
בשנה שעברה הכנתי את לחמניות הדבש שלי שהיו מאוד מוצלחות.
לכל אורח היתה מונחת לחמניה מתוקה על הצלחת.
השנה אחדש עם המילוי של התפוחים.
הלחמניה יוצאת במירקם וטעם שבין עוגה ללחמניה.
בואו להכין ולהפתיע את האורחים ,
המתכון ל- 10 לחמניות אפשר כמובן להכפיל כמויות.
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
3 כפות דבש
רבע כוס סוכר
שליש כוס שמן
ביצה
ככוס ורבע מים
גרידת לימון
כפית שטוחה מלח
למילוי-
2 תפוחי סמיט חתוכים לקוביות קטנות
כף דבש
גרידת לימון
חופן צימוקים
הצטרפו לקבוצה של מתנות קטנות בפייסבוק !
אופן ההכנה-
מנפים את הקמח לקערת המיקסר.
מוסיפים את שאר החומרים מלבד השמן והמלח, מתחילים לערבל במהירות איטית ומוסיפים את השמן.
לאחר 5 דקות לישה משלבים את המלח.
הבצק צריך לצאת רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון לא הדוק.
מתפיחים כשעה.
לשים את הבצק ומורידים את הנפח. עוטפים שוב
ומכניסים למקרר לכמה שעות ,עדיף לילה.
מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק למלבן צר וארוך.
מפזרים תפוחי עץ וצימוקים בקצה המלבן ומגלגלים לכרוכית.
יוצרים לחמניה קשר או כל צורה אחרת.
מניחים את הלחמניות צמודות בתבנית מרופדת בנייר אפייה..
מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי.
מורחים ביצה טרופה ומכניסים לאפייה לכחצי שעה טמפרטורה 180.
שהלחמניות יוצאות מהתנור מזלפים מעליהן דבש .
אפשר להכין מהמתכון באותה שיטה גם חלה חגיגית ומפוארת –
יצאה חלה רכה ועסיסית .
למילוי של החלה הוספתי עוד תפוח.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה 🙂
חוברת – מתכונים לשבת ולראש השנה
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !