אין יותר כיף ומפנק מלחם טרי ואיכותי.
הכנתי לחמניות קריספיות וטעימות מקמח מלא, שיפון וכפרי ובשילוב קוואקר, גרעיני חמניות וקימל.
לחמניות עשירות בטעמים, בריאות יותר ועשירות בסיבים.
ל 15 לחמניות ביס – או כיכר לחם.
כוס קמח מלא
כוס קמח שיפון
כוס קמח כפרי
1/2 כוס קוואקר
כף שמרים יבשים או 25 ג"ר טריים
כף סוכר
2 כפות שמן
כפית מלח
2-3 כפות גרעיני חמניות
כף קימל
כ- 2 כוסות מים
אופן ההכנה-
לערבב את השמרים ברבע כוס מים וכפית סוכר . להניח בצד להתפחה קלה כ- 5 דקות.
בקערת המיקסר להניח קמחים מנופים, תערובת שמרים, ומים ולהתחיל ללוש, תוך כדי לישה להוסיף את השמן.
לשלב גם את הקוואקר. לקראת סוף הלישה לשלב את המלח, גרעיני החמניה והקימל.
הבצק צריך לצאת רך ומעט דביק. אם חסר מים להוסיף במהלך הלישה.
להניח להתפחה בקערה משומנת, מכוסה בניילון לא הדוק. מקום חמים לכשעה וחצי.
לאחר שעה וחצי להוריד למשטח עבודה, ללוש מעט לכסות ולהתפחה שוב לעוד כחצי שעה.
לחלק את הבצק ל 10-15 חלקים. ליצור לחמניות עגולות או כיכר לחם אחת.
להניח להתפחה מכוסה בניילון, עוד כשעה לפחות בחורף אפשר שעה וחצי.
להדליק את התנור כחצי שעה לפני הכנסת הלחמניות!
לפזר מעט קמח מעל הלחמניה ולחרוץ בסכין שני חתכים,
או להרטיב עם מעט מים ולפזר קוואקר לקישוט.
להניח להתפחה של עוד כרבע שעה .
להכניס לתנור מחומם כחצי שעה מראש 240 מעלות ל10 דקות,
בתחתית התנור להניח תבנית עם מים קרים, או לזרוק קוביות קרח ליצירת לחות.
להוריד טמפרטורה ל 190 ולאפות עוד כ- 20 דקות.
זמן האפייה ללחם שלם ארוך יותר .
המתכון פורסם בעיתון לאשה במדור שלושה בסיר אחד 🙂
חזרה לדף הבית http://matanot-ktanot.co.il/