לחמניות בצל ופרג

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

   

כשהייתי ילדה הלחמניות האלה, עם הבצל והפרג היו מונחות על המדף כמעט בכל קונדיטוריה.

 

תמיד הן עמדו שם, נוטפות שמן וריח של בצל מטוגן באוויר.

אהבתי אותן מאוד .

כבר זמן מה אני רוצה להכין אותן לצילום לבלוג וכעת לקראת פורים,

זה הזמן המתאים .

מקורן של הלחמניות ביהדות פולין. 

ישנם שני סוגים ללחמניות הבצל והפרג הפולניות.

סוג אחד שמקורו בעיר לובלין – לחמניות על בסיס חלב וחמאה, שהבצל והפרג מונחים מעל הלחמניה בפיזור.

והסוג השני ביאלי- מקורו מהעיר ביאליסטוק מעין בייגל לחמניה – בצק של לחם, שבמרכזו מלית של תערובת הבצל והפרג.

הכנתי הפעם את הגרסה השניה ללא חלב וחמאה – פרווה – טבעוני 

המצרכים ל- 12 לחמניות

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כף גדושה זרעי פרג (לא טחון)

כפית סוכר

כף מלח

3 כפות שמן זית

כ 2 כוסות מים

 

למלית הבצל –

2 בצלים פרוסים דק

2-3 כפות שמן זית

2 כפות זרעי פרג ( לא טחון)

מעט מלח

כפית קצח (תוספת שלי לא חובה – מוסיף המון )

 

הכנת הבצק-

בקערת המערבל מניחים קמח מנופה וסוכר.  מוסיפים את השמרים וחלק מהמים ומתחילים ללוש .

תוך כדי לישה מוסיפים מים ושמן. ממשיכים בלישה כ 5- דקות  . לקראת הסוף משלבים את המלח.

הבצק צריך לצאת רך מאוד ומעט דביק.

מעבירים לקערה משומנת , מכסים בניילון ומשאירים להתפחה כשעה וחצי.

אפשר ורצוי להכין מראש ולאחסן לילה במקרר. 

מכינים את המלית-

מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.

משלבים את שאר המרכיבים. מערבבים היטב ומקררים.

מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.

 

מחלקים בצק ל- 12 חלקים.

מכדררים לכדור ומשטחים  על נייר אפייה.

יוצרים באמצע חור ומניחים כף גדושה של תערובת הבצל.

מניחים להתפחה של כ40 דקות עד שעה.

מורחים את הקצוות בשמן זית

מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד שהמאפים מזהיבים .

מעדן 🙂

 

 

כאן כל מתכוני הלחמניות שלי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments