לחם צמר להיט הרשת החדש בגרסה מתוקה – עוגת שמרים גבינה ודובדנים טריים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

כבר כמה חודשים שאני נתקלת ברשת במאפה המושלם הזה שנקרא לחם צמר – wool bread

בגלל צורתו הדומה לגלילי צמר . כאן תוכלו לראות המון תמונות שלו ברשת 

כל פעם אני אומרת לעצמי, פעם הבאה שאני מכינה בצק שמרים אכין את העוגה בצורת לחם צמר.

בשבוע שעבר סוף סוף החלטתי להכין אותו.

העונה של הדובדבנים הטריים והמתוקים מחייבת לשלב אותם במאפים מתוקים.

הכנתי בצק שמרים נהדר ושילבתי לתוך הבצק מלית שעשויה מקרם וניל עם גבינה ודובדבנים טריים

תענוג אמיתי זה כאן בביס המושלם הזה!

את העוגה הכנתי בתבנית 26 מרופדת בנייר אפייה.

הבצק כאן זו כמות שמספיקה להכנת 2 עוגות

המצרכים-

חצי ק”ג קמח

כף שמרים יבשים ( 8 גר’)

1/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

150 גר’ חמאה

2 ביצים

כחצי כוס חלב או מעט יותר

חצי כפית מלח

המלית – לעוגה אחת !

להכנת קרם וניל-

ביצה

כוס חלב

כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

חצי כוס סוכר

2 כפות קורנפלור

לגבינה-

250 גר’ גבינה לבנה יבשה למאפים – גבינה לבנה מסוננת מנוזלים ( כאן מתכון להכנה )

1/3 כוס סוכר

מעט גרידה מלימון טרי

חצי כוס דובדבנים מגולענים

(אפשר להחליף בפירות יער או בצימוקים או בשוקולד )

אופן ההכנה –

הכנת הבצק –

  • מערבבים את השמרים ברבע כוס מהחלב וכפית מהסוכר .
  • משאירים בצד כמה דקות עד שהעיסה תופחת .
  • מניחים במיקסר את הקמח – מנופה.
  • טורפים את הביצים ומשאירים בצד, 2-3 כפות שישמשו למריחה מעל המאפה .
  • מוסיפים סוכר , ביצים , עיסת השמרים, וחלב .
  • מתחילים ללוש כ- 5 דקות לישה איטית ואז מוסיפים את החמאה.
  • לקראת הסוף משלבים גם את המלח  זמן הלישה במיקסר כ 10 דקות.

הבצק צריך לצאת רך טיפה דביק בחלק התחתון.

מעבירים לקערה מכסים בניילון לא הדוק מתפיחים כחצי שעה. לאחר מכן להוריד נפח ולהכניס לקירור במקרר לפחות 4 שעות .

במיוחד בקיץ !  ממש מומלץ לעבוד עם בצק שמרים קר.

הכנת המלית –

מכינים קרם וניל פטיסייר-

  • מחממים בסיר כבד,  3/4 כוס חלב, וניל וסוכר. לאחר שהסוכר נמס מורידים מהאש.
  • בקערה נפרדת טורפים שארית החלב והקורנפלור ומשלבים גם את הביצה.
  • מעבירים לחלב החם תוך כדי השוואת טמפרטורה .
  • מחזירים לאש ובוחשים היטב כמה דקות עד לקבלת קרם סמיך במירקם של דייסה.
  • מקררים היטב.
  • טורפים היטב את הגבינה עם גרידת הלימון ושארית הסוכר .
  • משלבים את גבינה לתוך הקרם.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל- 2

מכל חלק מכינים עוגה אחת 

אני הכנתי אחת עם מלית של הגבינה והשניה קראנץ שוקולד

מחלקים כל חלק שוב ל- 2

מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק דק ניתן לקמח את המשטח.

מניחים מחצית ממילת הגבינה בבחצי אחד של המבלבן.

את החצי השני חותכים לרצועות דקות דקות תעזרו בסרטון הדגמה למטה, לראות בדיוק איך הכנתי.

מגלגלים לכרוכית ומניחים בתבנית

כך עושים גם עם החלק השני.

ניתן לשים במרכז העוגה קערה מחרס משומנת במעט חמאה,כדי לשמור על צורת המאפה אבל ממש לא חייבים.

מניחים להתפחה כחצי שעה 40 דקות. מורחים בביצה הטרופה.

מכניסים לתנור לאפייה של כ- 40 דקות או עד שרואים שהמאפה מזהיב היטב.

מהמם יפה וטעים

תכינו ותחדשו למשפחה במאפה שהוא גם טעים וגם יפייפה!

 

עוגות שמרים – מאגר ענק של מתכונים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments