כן, שמרים זה לא תחביב אצלי זאת פשוט – אהבה 🙂
לא מזמן נתקלתי בתמונה מהממת של לחם ג’ירף ברשת.
מיד כשראיתי את התמונה אמרתי לעצמי איזה רעיון מדליק – אני חייבת להכין אותו!
התפנה לי בוקר חופשי… שקט , רק אני והמטבח שלי.
ההכנה פשוטה- בצק הכי בסיסי ללחם – קמח, שמרים, מים ומעט שמן זה כל הסיפור .
בהכנת הבצק החום שילבתי קמח כפרי וקמח שיפון מלא ול”צבע” השתמשתי בקקאו.
הלחם דורש הכנת שני בצקים.
בצק לבן-
200 ג”ר קמח לבן
3/4 כפית שמרים יבשים /20 גר’ טרי
כפית סוכר
כפית שמן
כחצי כוס מים
1/2 כפית מלח
בצק חום-
200 ג”ר קמח כפרי
150 ג”ר קמח שיפון
כף קקאו
כפית סוכר
כף שמן
3/4 כף שמרים יבשים /30 גר’ טריים
כפית מלח
ככוס מים
כל בצק מכינים בנפרד.
מתחילים עם הבצק הלבן.
מניחים את את כל המצרכים בקערת המיקסר, מלבד המים ,השמן והמלח.
מתחילים לערבל ומוסיפים את המים בהדרגה. מוסיפים גת את השמן.
מערבלים 5-8 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש אך לא דביק. את המלח משלבים לקראת סוף הלישה.
מעבירים לקערה ומכסים בניילון לא הדוק להתפחה של כשעה לפחות.
לאחר שעה מוציאים אויר מהבצקים ולשים מעט ושוב מניחים להתפחה של כחצי שעה.
לאחר ההתפחה מורידים את הבצקים למשטח עבודה. מחלקים כל בצק ל- 8 חלקים.
מניחים בצד ומכסים את הבצקים בזמן העבודה, אסור שיתייבשו.
מתחילים עם הבצק החום.
מרדדים כל חלק בצק למלבן בגודל התבנית, ומגלגלים לגליל.
מניחים בצד, ומכסים. כך עושים עם כל שמונת החלקים.
החלקים של הבצק הלבן יותר קטנים והמטרה שהוא יהיה כמה שיותר דק.
מרדדים את הבצק הלבן למלבן בעובי הכי דק שאפשר לגודל של הגלילים.
עוטפים כל גליל חום בבצק דק לבן.
מסדרים את הגלילים בתבנית בגודל של לחם/חלה.
מכסים בניילון לא הדוק ומניחים להתפחה של כשעה .
מורחים בביצה טרופה – אפשר לפזר שומשום.
מכניסים לאפייה לתנור מחומם מראש על 220 מעלות 10 דקות , להוריד טמפרטורה
ל190-200 לעוד כחצי שעה בערך.
בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים ליצירת לחות .