מאפה -לחם במילוי גבינות שונות ועשבי תיבול.
מאפה משמח גם במראה וגם בטעם .
לחם כזה אני מכינה כיש לי במקרר עודפי גבינות.
הבצק הוא של לחם-פוקצ'ה .
מה שכיף במתכונים כאלה שאפשר לשלב את הגבינות שיש במקרר.
ועשבי התיבול שמוסיפים המון – בזיליקום,אורגנו ועירית.
ממש חגיגה יש לי בגינה …
ממליצה לכם לשתול בגינה או להחזיק כמה עציצים של תבלינים במרפסת.
משדרג את כל המאכלים והמאפים, טרי וזמין.
עכשיו שיא העונה של צמחי התבלין והם פורחים במלוא תפארתם!
מצרכים לבצק- להכנת 2 מאפים
חצי קילו קמח רגיל/לחם
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כף שמן זית
כף שטוחה מלח
כ- כוס וחצי מים
למילוי – עירית קצוצה, בזיליקום ואורגנו טריים.
הגבינות – קוטג' למריחה ומעל מגורדות – גאודה ,פרמזן ופטה עיזים.
הכנת הבצק-
מנפים לקערת המיקסר את הקמח. מוסיפים את שאר המרכיבים ומתחילים בלישה איטית.
לשים 5-7 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק.
מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית.
מכסים בניילון ומשאירים להתפחה של כשעה בחוץ.
מורידים את נפח הבצק ומקפלים מעט.
עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לכמה שעות או לילה .
הבצק הרבה יותר נוח לעבודה כשהוא קר.
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים
כל חלק מרדדים למלבן גדול בעובי של חצי ס"מ.
מורחים 2-3 כפות גדושות קוטג'.
מפזרים כ- 3-4 כפות גבינות מגורדות כמו – פרמזן, מוצרלה, גאודה או קצ'קבל.
מעל מפוררים כ- 2 כפות פטה עיזים או בולגרית.
מפזרים מלמעלה חופן נדיב של עירית קצוצה ועלי בזיליקום ואורגנו טריים קצוצים.
מחלקים את המלבן ל- 3 , מגלגלים כל חלק לכרוכית.
קולעים צמה משלוש הרצועות ומגלגלים לשבלול.
מניחים בתבנית על נייר אפייה משומן במעט שמן זית.
מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי.
מברישים בביצה טרופה.
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
מכניסים לאפייה של כ 30-40 דקות.
מגישים טרי וחמים 🙂
בתאבון!