זה מתכון כללי לעוגת בסיס שמתאימה לתבנית אינגליש קייק.
היא תשמש אתכם לכל סוג עוגה שתרצו להכין במיוחד בימים אלה שבהם
אנחנו מכינים עוגות לחיילים ולכוחות הביטחון ולכל האנשים שצריכים עידוד בימים אלה.
אז זו עוגה שתוכלו להכין תערובת אחת ממנה ולשלב בתוכה כמה דברים
אגוזים,תפוחים, שוקולד צ’יפס , עוגת שיש, פרג, קוקוס וכו’
המלצה שלי תכינו במיקסר – כך יותר קל כשמכינים מאסה גדולה וכמו כן הקצפה של הביצים יוצרת עוגה יותר אוורירית וטעימה.
הכמות כאן ל-2 עוגות- תבנית אינגליש הסטנדרטית או תבנית אחת בבקה -סיר פלא
כמובן שאפשר להכפיל כמויות או יותר
עוגה פרווה ללא מוצרי חלב – מתאימה לכולם – וחיי מדף יותר ארוכים .
*כוס מידה אוניברסלית
המצרכים-
4 ביצים
כוס +כף סוכר
כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים או מים
גרידה של התפוז או של לימון
2 שקיות סוכר וניל
קורט מלח
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה (או קמח תופח)
אופן ההכנה –
מקציפים ביצים במיקסר עם הסוכר . לאחר שנוצר קצף תפוח,
מורידים את מהירות המיקסר לדרגה הכי נמוכה. מוסיפים בהדרגה – נוזלים ושמן.
ואז את שאר המרכיבים עד שהתערובת הופכת אחידה.
מעבירים לתבניות. בכל תבנית חצי מהכמות.
אפייה 170 מעלות כ- 30-40 דקות תלוי בתנור ובחוזק – לבדוק עם קיסם למרז העוגה שהיא אפוייה.
אפשרויות גיוון –
- לעוגת שיש – ערבבו חצי כוס מהתערובת עם כפית קקאו וכפית ממרח שוקולד ,אחר כך למזוג את תערובת השוקולד מעל הלבנה ולשיש בעזרת שיפוד.
- לעוגת שוקולד – תורידו מכמות הקמח רבע כוס ותוסיפו במקום- רבע כוס קקאו לתערובת +כף ממרח שוקולד
- לעוגת אגוזים ומייפל – פזרו מעל העוגה שבתבנית אגוזי מלך – לאחר האפייה זלפו סירופ מייפל בנדיבות
- עוגת תפוחים – ערבבו 2 תפוחים קלופים ופרוסים דק עם קינמון ופזרו או ערבבו לתערובת העוגה. אפשר לפזר למעלה אגוזי לוז גרוסים
- עוגת קינמון אגוזים– לעוגה אחת אינגליש – ערבבו חצי כוס אגוזי מלך גרוסים עם כף סוכר חום וכפית קינמון – פזרו באמצע העוגה וגם מעל לפני האפייה
- עוגת פרג או קוקוס – תורידו חצי כוס קמח ושלבו לתערובת חצי כוס פרג טחון או 3/4 כוס קוקוס.
בהצלחה !
בשורות טובות לימים טובים יותר