לביבות קישואים וגזר טבעוניות ללא גלוטן
לביבות קישואים וגזר מלאות בטעם מושלמות לארוחות קייציות ופינוק משפחתי .
הלביבות הן גם טבעוניות, ללא גלוטן– ממש מתאימות לכל אחד .
אופציה אחת היא לטגן אותן קלות על מחבת טפלון .
אופציה שניה – לאפות בתנור .
בשני המקרים הלביבות יוצאות טעימות ושוות.
קלי קלות להכנה והטעם נפלא
המצרכים –
4 קישואים גדולים מגורדים
גזר גדול מגורד
בצל קצוץ
20 ס”מ כרשה קצוצה
תפוח אדמה בינוני מגורד
חופן עשבי תיבול מה שאוהבים – פטרוזיליה ,בזיליקום, שמיר,נענע
מלח , פלפל שחור
1/4 כוס קמח עדשים / שיבולת שועל או כל קמח אחר.
שמן זית
(למי שאינו טבעוני – ניתן לשלב ביצה לתערובת במיוחד אם רוצים לטגן את הלביבות)
אופן ההכנה-
במחבת רחבה מניחים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה.
משלבים את הירקות המגורדים ל 2-3 דקות צלייה תוך כדי עירבוב.
מעבירים את התערובת מהמחבת למעבד מזון וקוצצים כמה שניות בפולסים. ממש מעט.
מוסיפים את הקמח , עשבי התיבול הקצוצים והתבלינים.
אופציה אחת (מומלץ לגרסה עם הביצה) – היא לטגן על מחבת טפלון עם ממש מעט שמן .
אופציה שנייה לשמן היטב נייר אפייה ליצור קציצות ולאפות כ- 20 דקות בתנור 180 מעלות.
כאן כל מתכוני הלביבות שלי
לביבות קישואים וגזר טבעוניות ללא גלוטן
רוצו להכין פשוט מעולה !
מבחר ענק של מתכונים טבעוני
מבחר ענק של מתכונים צמחוני
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי