לביבות עדשים שחורות, שעועית מש וירקות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לביבות עדשים שחורות, שעועית מש וירקות

לביבות אפויות טעימות עשירות בטעמים, פשוט חלום !

לביבות צמחוניות – טבעוניות ללא גלוטן – ארוחה צמחונית מאוזנת בריאה וטעימה.

ומה שהכי חשוב – הכנת הלביבות מאוד קלה להכנה ויש גם המון ערכים תזונתיים בריאים !

יש לי מבחר לא קטן של לביבות כאן בבלוג אבל אלה ממש שוות ומיוחדות.

עדשים שחורות חוץ מזה שהן טעימות הן מלאות בערכים תזונתיים –

עדשים שחורות מהוות מקור מעולה לחלבון צמחי ולכן הן מהוות מרכיב תזונתי חשוב מאין כמוהו לספורטאים ולאנשים צמחוניים. תכולת הברזל גבוהה  אינדקס גליקמי נמוך,

בזכות תהליך עיכול איטי של העדשים הן מקנות תחושת שובע לאורך שעות רבות ולכן הן יעילות כמרכיב תזונתי דיאטטי לשמירה על משקל תקין.

הן מכילות כמות גבוהה של סיבים ממיסים אשר מסייעים בספיגת שומנים ותורמים להורדת רמות שומנים בדם וכן, מסייעות לתפקוד תקין ויעיל של מערכת העיכול.

עדשים שחורות כמעט ונטולות שומן ובעלות ערך קלורי נמוך והן מכילות כמויות גדולות של מרכיבים תזונתיים ובהם נוגדי חמצון השומרים על גופנו מפני תחלואים ותהליכי הזדקנות .

שעועית מש / מאש גם לה ערכים תזונתיים רבים –

שעועית מש – קטניה עשירה בחלבון, ויטמיני B, ברזל, מינרלים רבים וסיבים תזונתיים.

בשילוב עם דגן מהווה מקור לחלבון מלא מצויין !

שעועית מאש קלה מאד לבישול, מתרככת במהירות ואין צורך בבישול ארוך, אין צורך בהשרייה, בפועל אין צורך לבשל אותה כלל וניתן להסתפק בהנבטה בלבד,

שעועית מש מונבטת – מתאימה מאוד גם לשילוב בסלטים.

אחרי כל הבריאות הזו מה נותר ? לרוץ ולהכין ,

לעבודה –

אם משרים את העדשים והשעועית מראש –  ההכנה ממש קלה

 

המצרכים –

חצי כוס שעועית מש/מאש

1/3 כוס עדשים שחורות

בצל גדול

חצי כוס כרשה קצוצה (20 ס"מ)

גזר גדול מגורד

קישוא גדול מגורד

1/3 כוס קוואקר מעורבב עם 3-4 כפות מים.

חופן נדיב של בזיליקום טרי או כל ירק אחר שאתם אוהבים- פטרוזיליה,שמיר וכו'

בצל ירוק קצוץ

מלח , פלפל שחור

אפשר גם מעט כמון למי שאוהב

אופן ההכנה-

משרים את העדשים והשעועית במים לפחות שעתיים. אם מכינים יום מראש זה מעולה

מטגנים את הבצל והכרשה עם מעט שמן עד להזהבה.

משלבים את הגזר והקישוא ומטגנים עוד כ- 2 דקות.

מבשלים את השעועית והעדשים במים כ- 5 דקות ומסננים.

מעבירים למעבד מזון את כל המצרכים.

טוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה.לא לטחון יתר על המידה.

מוסיפים את התבלינים.

משמנים נייר אפייה עם שמן /זית/רגיל.

יוצרים לביבות בעובי של ס"מ וחצי ומניחים בתבנית.

מזלפים מעט שמן מעל הלביבות ומכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות כ- 25 דקות.

לביבות עדשים ומש בשילוב ירקות רוצו להכין

מבחר ענק של מתכונים טבעוני

מבחר ענק של מתכוני צמחוני 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי 

תגובות

תגובות