לביבות עדשים ומנגולד טעימות ובריאות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לביבות עדשים ומנגולד מופלאות – לייט ,טעים ובריא

לשמירה על המשקל ולאיזונים של אמצע השבוע אני תמיד מכינה איזה לביבה טובה אפוייה.

הלביבה הבאה שהכנתי קצת מזכירה בטעמה פלאפל. היא מאוד טעימה וההכנה פשוטה.

התוצאה שמתקבלת טעימה והכי חשוב בריאה ודלת קלוריות – יכולה להוות ארוחה מזינה שלמה.

ישנה אפשרות לטגן במעט שמן במחבת או לאפות בתנור.

מאוד חשוב ומומלץ להשרות ולהנביט את העדשים ובכלל קטניות

(מעלה את הערכים התזונתיים)

ובכלל להנביט זה דבר נפלא .

כאן תוכלו לקרוא למה כל כך בריא להנביט את הקטניות שלנו וגם איך לעשות את זה נכון .

לביבות שהן ללא גלוטןלייט ואפילו טבעוני 

המצרכים –

חצי כוס עדשים ירוקות

חבילה מנגולד החלק הירוק קצוץ /אפשר תרד

בצל גדול

תפוח אדמה מבושל

גזר מגורד

שן שום כתושה

2 בצלים ירוקים קצוצים

חופן בזיליקום/פטרוזיליה או כל ירק שאוהבים

מלח, פלפל

מעט כמון

אופן ההכנה –

  • משרים את העדשים לילה במקרר במים – אם בא לכם להנביט זה נפלא !
  • אני השתמשתי בעדשים מונבטות
  • מחממים 3 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל להזהבה
  • מוסיפים לתוכו את המנגולד והגזר המגורד לעוד דקה 2 עד שהמנגולד מוריד מהנפח.
  • מעבירים את העדשים למעבד מזון וטוחנים לפירורים.
  • מוציאים לקערה ומערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה – עדשים תערובת הבצל המטוגן והמנגולד, בצל ירוק קצוץ, בזיליקום קצוץ תפוח אדמה מרוסק לפירה ותבלינים.
  • בשלב זה אפשר לאפות את הלביבות או לטגן על מחבת טפלון מחוממת היטב עם מעט שמן זית.
  • אפייה על נייר אפייה משומן היטב להניח כדורי לביבות בעובי של ס”מ וחצי לפחות.
  • אפייה 200 מעלות כחצי שעה לטפטף שמן זית מעל ולהפוך בזמן האפייה.

מתכונים ללביבות

עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments