יום שישי בצהריים חייבת להיות אצלנו איזה לביבה טעימה או קציצה מטוגנת.
זה הפינוק של סופשבוע .
הנה רעיון נהדר לשידרוג לביבות הכרישה המסורתיות של ראש השנה !
השבוע הכנתי שילוב נהדר של קציצות ירק עם כרישה שהיא אחד הירקות הנפלאים שקיימים במטבח !
עוד יש בלביבה גם קישואים והמון ירוקים.
יצאו קציצות מופלאות וטעימות
את הלביבות אפשר גם לאפות אבל כשהן מטוגנות, זה כל כך טעים שחבל לוותר.
העצה שלי תמיד – לטגן בשמן עמוק (לגבי כל המטוגנים כולל שניצלים) ככה הן סופגות הכי פחות שמן.
ומיד להעביר על גבי ניירות סופגים- וכמה שיותר .
טיגון בשמן עמוק – לא במחבת שטוחה !
בסיר קטן איכותי עם תחתית כבדה ועדיף מטפלון.
לביבות כרישה וקישואים עם המון ירוקים קציצות ירק מופלאות
המצרכים –
2 קישואים מגורדים
תפוח אדמה גדול
20 ס”מ כרשה חתוכה
בצל קטן
בצל ירוק קצוץ דק
חופנים נדיבים של עלים ירוקים – פטרוזיליה ושמיר.
2 ענפי סלרי עלים קצוצים דק דק.
פרוסת לחם רטובה וסחוטה/2 כפות קמח מצה בפסח
2 -3 כפות קמח, פירורי לחם (כל קמח – לבן,כוסמין מלא, בפסח – קמח מצה או אחר ללא גלוטן )
מלח ,פלפל שחור
2 ביצים
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
אופן ההכנה –
- מבשלים את תפוח האדמה בשלמותו במיקרו למשך 2 דקות . מניחים בצד להתקרר.
- מכניסים את הכרשה גם כן למיקרו בתוך קערה מכוסה ל- 3 דקות – מקררים היטב
- מגרדם את הקישואים ומניחים במסננת עם מעט מלח. לאחר כמה דקות הקישואים מגירים נוזלים ואפשר לסחוט אותם.
- סוחטים ומעבירים לקערה גדולה.
- קולפים את תפוח האדמה ומגרדים גם כן לתוך הקערה.
- מכניסים למעבד מזון את הכרשה,לחם סחוט, בצל ועלים ירוקים וקוצצים היטב.
- מעבירים לקערה את התערובת וכמו כן מוסיפים את הסלרי הקצוץ ,הבצל הירוק ותבלינים.
- משלבים את הביצים והקמח ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- בשלב זה אפשר לאפות על גבי נייר אפייה מושמן היטב ולשמן גם למעלה. 20 דקות אפייה בחום 190-200 מעלות.
- או מטגנים – מחממים שמן לטיגון עמוק , יוצרים קציצות שמנמנות ומניחים לתוך השמן הרותח. מטגנים להזהבה יפה ושחומה .
- מניחים על נייר סופג.
- הלביבות טעימות באותו יום אך גם למחרת הן נהדרות !
מתכונים לארוחות השבת
מתכונים ללביבות
עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”