עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
לביבות כרובית ומנגולד – לביבות אפויות מופלאות
השבוע הכנתי לביבות מושלמות של כרובית ומנגולד פשוט יצאו מושלמות,
הלביבות הן אפויות – גם חוסך זמן הכנה וגם קלוריות !
ממש קלי קלות להכנה והטעם מופלא !
יש לכם אינסטגרם ?
בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !
מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן
איך מכינים לביבות כרובית ומנגולד אפויות ?
המצרכים –
כרובית בינונית
חבילה גדולה עלי מנגולד
בצל גדול קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 ביצים
תפוח אדמה מבושל מגורד
חופן עשבי תיבול ירוקים (אני שמתי בזיליקום ועירית קצוצה)
2 כפות קמח כוסמין / ניתן להחליף בקמח ללא גלוטן/קמח מצה
2 כפות פירורי לחם/קמח מצה
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה-
- מבשלים את הכרובית במי מלח כ- 10 דקות ומסננים
- קוצצים היטב את החלק הירוק של המנגולד.
- במחבת רחבה מניחים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל להזהבה קלה
- משלבים את המנגולד לעוד 1-2 דקות טיגון.
- מעבירים את הכרובית למעבד מזון וטוחנים מעט בפולסים – לא לטחון לעיסה!
- מעבירים לקערה את כל המצרכים ומערבבים לתערובת אחידה.
- משמנים נייר אפייה בשמן זית.
- יוצרים לביבות בעובי 2 ס”מ
- מזלפים מעט שמן מעל כל לביבה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 190 מעלות
- אפייה של כחצי שעה, או עד שהלביבות משחימות יפה – באמצע האפיה הופכים את הלביבות .
לביבות כרובית ומנגולד – לביבות אפויות מופלאות
יש לך רעיון לתחליף לתפוח אדמה?