לביבות ירק מלאות בטעמים ירוקים של מנגולד, פטרוזיליה ובצל ירוק.
כמעט בכל עדה יש את לביבות הירק שלה. העירקים קוראים לה ערוק והיא קבוע בתוך הפיתה של שבת בבוקר .
אצל הכורדים / סורים היא נקראת עיג’ה .
בבסיס הלביבות מורכבות תפוחי אדמה , בצל ועשבי תיבול ירוקים.
אפשר כמובן לשלב ירקות אחרים כמו קישואים,גזר או בטטה
התבלינים שמוסיפים לקציצות הירק, משתנים מעדה לעדה , החל מכמון, בהרט, פפריקה כורכום וכו’.
אני מעדיפה לתת לעשבי התיבול להכניס את הטעם לקציצת הירק שלי ולכן מלח, ופלפל שחור מספיקים לי בהחלט!
הכנסתי את הלביבות לאפייה בתנור וכך חסכתי לא מעט קלוריות, אפשר כמובן להכין אותן מטוגנות.
המצרכים –
2 תפוחי אדמה גדולים
חבילה גדולה של עלי מנגולד
חופן נדיב של עלי פטרוזיליה (כחצי חבילה או יותר )
3-4 בצלים ירוקים קצוצים
בצל יבש קצוץ
רבע כוס קמח חומוס/עדשים מעורבב עם 2 כפות מים )
מלח, פלפל (אפשר לשלב עוד תבלינים)
3 כפות פירורי לחם / קמח מצה בפסח /קמח תפוחי אדמה
שמן זית
אופן הכנת לביבות הירק –
את תפוחי האדמה אני מבשלת מעט במיקרו – בגלל שהלביבות ירק הולכות להכנס לתנור – בישול חלקי של תפוחי אדמה מונע נוזלים מיותרים וחוסך בהוספה של קמחים וכמו כן עוזר לאפייה יותר מהירה.
כל תפוח אני מכניסה שלם עם הקליפה למיקרו כ- 3 דקות בפולסים .
לאחר שהם מתקררים , קולפים אותם ומגרדים לתוך קערה.
מטגנים את הבצל הקצוץ עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה.
קוצצים את החלק הירוק של המנגולד ומשלבים לעוד דקה טיגון, למחבת עם הבצל.
מעבירים לקערה עם תפוחי האדמה. קוצצים את הבצלים הירוקים והפטרוזיליה ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
בשלב זה אפשר לבחור או לטגן בשמן או להניח על נייר אפייה משומן .
אני הכנתי את לביבות הירק אפויות – יצא מעולה!
מטפטפים שמן זית מעל הלביבות ומכניסים לתנור מחומם על 190 מעלות בערך אפייה של חצי שעה.