שניצל טבעוני –
אנחנו כבר התרגלנו בבית לפחות פעמיים בשבוע לאכול ארוחת צהריים צמחונית.
חוץ מסלטים מצוינים ותוספות של ירקות ובישולי אורז למיניהם,
אני מכינה קציצות “שניצל” – כתיתה שעשויה מפחמימות דגנים וירקות.
השבוע הכנתי כתיתה מצויינת ממש טעימה קצת מזכירה בטעם פלאפל,
אך הרבה יותר רכה ואוורירית.
וכך מכינים שניצל טבעוני או כתיתת חומוס עדשים וקינואה –
המצרכים ל- 15-20 כתיתות
כוס חומוס מבושל
1/2 כוס עדשים כתומות
1/3 כוס קינואה
תפוח אדמה מבושל
בצל גדול קצוץ
גזר גדול מגורד
1/2 פלפל ירוק חריף
2 שיני שום כתושות
חופן נדיב של ירוקים – אני שמתי בזיליקום אפשר פטרוזיליה או אחר
מעט כמון
פלפל שחור ומלח לפי טעם
פירורי לחם לכיסוי – אפשר מקמח מלא
משרים את העדשים והקינואה כשעה לפחות .
מכניסים הקינואה לבישול קצר עד לריכוך.
מסננים היטב.
מטגנים את הבצל הקצוץ עם הגזר עד להזהבה יפה.
מעבירים את כל המצרכים למעבד מזון וקוצצים היטב.
יוצרים קציצות שטוחות . מצפים בפירורי לחם , מעבירים לנייר משומן בשמן זית.
מטפטפים מעט שמן זית מעל כל כתיתה.
אופים בתנור מחומם 190 מעלות כ 20 דקות.
זה נפלא , גם טעים וגם בריא !
אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
שכחתם חומוס במתכון, כמה חומוס? יבש או מבושל?