שניצל טבעוני או כתיתת חומוס עדשים וקינואה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

     הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלי 

 

שניצל טבעוני – 

אנחנו כבר התרגלנו בבית לפחות פעמיים בשבוע לאכול ארוחת צהריים צמחונית.

 חוץ מסלטים מצוינים ותוספות של ירקות ובישולי אורז למיניהם,

אני מכינה קציצות "שניצל" – כתיתה שעשויה מפחמימות דגנים וירקות.

השבוע הכנתי כתיתה מצויינת ממש טעימה קצת מזכירה בטעם פלאפל,

אך הרבה יותר רכה ואוורירית.

וכך מכינים שניצל טבעוני או כתיתת חומוס עדשים וקינואה – 

 

 

 

 

 

המצרכים ל- 15-20  כתיתות

כוס חומוס מבושל

1/2 כוס עדשים כתומות 

1/3 כוס קינואה

תפוח אדמה מבושל

בצל גדול קצוץ

גזר גדול מגורד

1/2 פלפל ירוק חריף

2 שיני שום כתושות

חופן נדיב של ירוקים – אני שמתי בזיליקום אפשר פטרוזיליה או אחר

מעט כמון

פלפל שחור ומלח לפי טעם

פירורי לחם לכיסוי – אפשר מקמח מלא

 

משרים את העדשים והקינואה כשעה לפחות .

מכניסים הקינואה לבישול קצר  עד לריכוך.

מסננים היטב.

מטגנים את הבצל הקצוץ עם הגזר עד להזהבה יפה.

מעבירים את כל המצרכים למעבד מזון וקוצצים היטב.

יוצרים קציצות שטוחות . מצפים בפירורי לחם , מעבירים לנייר משומן בשמן זית.

מטפטפים מעט שמן זית מעל כל כתיתה.

אופים בתנור מחומם 190 מעלות כ 20 דקות.

זה נפלא , גם טעים וגם בריא !

 

מתכונים נוספים עם חומוס 

 

 

 

מתכונים לצמחונים

 

מתכונים לטבעונים

אהבתם את המתכון ?

אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

 

 

 

 

חזרה לעמוד הראשי 

תגובות

תגובות