
כרובית שלמה ממולאת בבשר ,אפוייה בתנור .
מעדן לכל אוהבי הכרובית.
מגישים למרכז השולחן ופורסים את היופי הזה , בהחלט מנה מרשימה ביותר !
שלבי ההכנה כוללים-
- בישול הכרובית במי מלח
- הכנת רוטב עגבניות עשיר
- הכנת מלית של בשר הנכנסת לתוך הכרובית
- ציפוי הכרובית וטיגון קל לפני שמכניסים לבישול ברוטב
- סיום הבישול וצלייה של הכרובית בתנור
המצרכים –
כרובית בינונית טרייה שטופה ונקייה
300 גר’ בשר טחון
בצל קטן קצוץ דק דק
גזר קטן מגורד דק
מלח, פלפל, מעט שבבי צ’ילי
אפשר להוסיף לתערובת מעט בזיליקום קצוץ או ירק אחר
כף פירורי לחם/קמח מצה
ביצה קטנה
לתערובת הטבילה של הכרובית-
קמח לבן מעורב בכף סולת( בפסח מחליפים בקמח מצה ), ביצה טרופה
לרוטב-
בצל קצוץ
שן שום כתושה
3-4 עגבניות בשלות קצוצות
כף רכז עגבניות
מעט בזיליקום קצוץ / אורגנו
מלח, פלפל שחור,
מעט צ’ילי חריף או פלפל ירוק חריף (לא חובה)
שמן זית
איך מכינים כרובית שלמה בתנור ?
מבשלים את הכרובית במי מלח כ- רבע שעה ממש לריכוך קל.
מסננים ומייבשים .
הכנת תערובת הבשר – מערבבים את המצרכים לתערובת אחידה .
מכינים את הרוטב בסיר שאפשר להכניס לתנור- מטגנים בצל בשמן זית, משלבים שום ועגבניות.
מוסיפים גם רכז עגבניות ותבלינים .
מוסיפים מעט כ- 2 כוסות מים ומעבירים לאש נמוכה.
מחממים שמן במחבת טפלון.
ממלאים את הכרובית בתערובת הבשר.
מצפים אותה עם הקמח מכל הצדדים.
טובלים בביצה הטרופה . מטגנים את הכרובית מכל הצדדים עד להזהבה יפה.
מעבירים אותה לסיר עם הרוטב.
מכסים את הסיר.
מבשלים כ- חצי שעה על אש נמוכה.
מעבירים את הסיר לתנור לאפייה של עוד כחצי שעה.
בהגשה פורסים את הכרובית ומגישים עם הרוטב
כרובית שלמה אפייה בתנור במלית של בשר ורוטב עגבניות
מעדן מושלם גם יפה וגם טעים !