כעכי שומשום מתוקים שלא תפסיקו לנשנש – עוגיות מעדן

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

כעכי שומשום מתוקים עם מלית עשירה של אגוזים ופירות יבשים.

לקראת ט"ו בשבט קניתי מלאי של אגוזים ופירות יבשים .

כמובן שנשארו שאריות של מלא פירות יבשים.

חוץ מזה קיבלתי גם שק של פקאנים טריים מחברים במושב .

אז עמדתי וקילפתי המון פקאנים טריים ואת חלקם הכנסתי לתוך העוגיות.

הכנתי כעכים פריכים ונפלאים – בצק פריך מעולה עם שילוב של אגוזים ופירות יבשים

והציפוי של שומשום מבחוץ, נותן עוד ארומה וטעם והופך את העוגייה לעוגייה ממש שווה.

מה צריך יותר עם כוס תה או קפה ?

ישנה אפשרות להכין חלבי עם חמאה או פרווה עם נטורינה

המצרכים לבצק – כ- 30 כעכים או יותר תלוי בגודל הרצוי

*כוס אוניברסלית

450 גר' קמח (שלוש ורבע כוסות מדידה)

כפית אבקת אפייה

200 גר' חמאה/נטורינה

1/4 כוס שמן

1/4 כוס מים

חלמון

1/3 כוס  סוכר

מעט גרידה של תפוז/לימון

שקית סוכר וניל

מלית –

100 גר' אגוזי מלך/פקאן גרוסים דק

חלבון הביצה (שנשאר מהבצק)

1/4 כוס סוכר

כף ממרח תמרים/ אפשר דבש או סילאן

כפית קינמון

כוס פירות יבשים חתוכים דק דק-  (צימוקים,משמש,תמרים,חמוציות,שזיפים ועוד)

(אפשר גם רק תמרים)

גרידה מחצי תפוז

קורט ציפורן

מכינים בצד קערה עם כוס שומשום

כעכי שומשום מתוקים שלא תפסיקו לנשנש – עוגיות מעדן

אופן ההכנה –

  • במעבד מזון מניחים את הקמח + אבקת אפייה + סוכר + וניל + מלח
  • מפעילים את המעבד עד שהתערובת הופכת לפירורית ואז מוסיפים את שאר המרכיבים, מעבדים רק עד לשהבצק מתגבש לאחיד – לא ללוש יתר על המידה. במידה והרגשתם שחסר נוזלים מוסיפים עוד כף מים.
  • הבצק מתגבש במהירות ומפסיקים את פעולת המעבד. אפשר כמובן גם להכין את הבצק ידנית .
  • לאחר שהבצק אחיד, עוטפים בניילון ומכניסים לקירור של כחצי שעה (אפשר גם יותר ).
  • מכינים את המלית – טוחנים את האגוזים לפירורים . טורפים היטב את החלבון עם הסוכר – מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים לתערובת חלקה.
  • מחממים תנור על 175 מעלות .
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים
  • חשוב ביותר לעבוד עם הבצק בדיוק כמו שכתוב- מרדדים כל חלק בין 2 דפי נייר אפייה למלבן גדול.
  • מניחים בקצה שורה מהמלית ומגלגלים מעל חותכים ויוצרים כעך עגול. טובלים בקערית עם השומשום ומניחים על נייר האפייה. תוכלו לראות את התהליך בסירטון המצורף למטה .
  • לאחר שיצרנו כעכים מכל המלבן ממשיכים לבצק הבא.
  • מכניסים לאפייה של כ- 20-30 דקות

כעכי שומשום מתוקים שלא תפסיקו לנשנש –  עוגיות מעדן

 

מתכונים לפורים

מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

 מתכונים פרווה  

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments