מתכון כנאפה
כנאפה אסלית מטריפה
כנאפה היא אחד הקינוחים הכי אהובים אצלנו .
שערות קדאיף בחמאה עם שכבת גבינה מענגת שנמסה לתוך שערות הקדאיף ורוטב דבש ורדים מטריף!
יוצאת מושלמת עם גבינת הג’יבנה שאפשר להשיג בכל כפר ערבי שכן (אצלנו זה טירה ).
אם לא משיגים גם הגרסה שמובאת כאן שווה וטעימה .
המתכון מובא פה עם גבינות רגילות שיש בסופר.
כדאי ומומלץ להכין את הכנאפה עם סמנה – חמאה מזוקקת – כאן מתכון להכנה
את גבינת הג’יבנה משרים במים כ- 12 שעות ואז מגרדים אותה לפירורים גסים.
מה דרוש ? מחבת קוטר 26 – עדיף טפלון
איך מכינים כנאפה שווה – קינוח מושלם !
המצרכים – 2 מנות
כ- 200-300 גרם אטריות קדאיף (יש בכל סופר או בכפר ערבי שכן )
100 גרם סמנה או חמאה מומסת
גביע גבינת ריקוטה
כדור מוצרלה פרסקה טרייה מגורד או 50 גר’ מוצרלה
לטעם עיזים אני מוסיפה 2 כפות גבינת עיזים קשה מגורדת
הסירופ –
חצי כוס סוכר
3/4 כוס מים
כפית מיץ לימון
כפית מי ורדים
אפשר לשלב קליפת תפוז או לימון לתוך בישול הסירופ
מתחילים בבישול הסירופ – מבשלים את כל המצרכים עד לקבלת סירופ מעט יותר סמיך.
מכינים את הגבינה-
מערבבים את הגבינות לתערובת אחידה.
מחממים מחבת ומשמנים ב 3 כפות חמאה מומסת.
מעבירים כמות של בצק הקדאיף לתוך המחבת ומשטחים היטב כך שתכסה יפה את המחבת בשכבה נאה.
מעבירים חצי מכמות הגבינה מעל האטריות שבמחבת ומשטחים
מכסים בשכבה נוספת של אטריות.
מטגנים כ-4-3 דקות עד שהאטריות בתחתית מזהיבות. הופכים בזהירות בעזרת צלחת גדולה .
לפני שמחזירים למחבת משמנים את המחבת, בעוד 3 כפות חמאה. מטגנים 4-3 דקות עד הזהבה מהצד השני.
לאחר שהכנאפה מטוגנת יפה משני הצדדים,
יוצקים על האטריות את הסירופ ממשיכים עוד דקה טיגון.
מעבירים מיד לצלחת הגשה מפזרים פיסטוקים גרוסים וזוללים.
כנאפה יאמייי
פורסם על ידי תפריט יומי ב- יום שלישי, 30 באפריל 2019
תענוג !
תכינו !
כנאפה מדהימה ושווה רוצו להכין !
חזרה לדף הראשי של הבלוג – כל המתכונים