כמה שהיא קלה ככה היא טעימה – עוגת גבינה בסיסית שכל אחד יכול להכין

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

 

 

כמה שהיא קלה ככה היא טעימה – עוגת גבינה בסיסית שכל אחד יכול להכין

העוגה הכי מוצלחת לשבועות כי היא יפה ואלגנטית.

וגם מעולה למתחילים – בלי הרבה עבודה הכל בחוש בקערה אחת אפילו לא צריך מיקסר.

תחתית של ביסקויטים ויש לכם עוגה מלכותית .

הציפוי של שמנת חמוצה אינו הכרחי ואפשר בהחלט להשאיר ללא ציפוי

אבל אם רוצים לשדרג  שווה להכין.

עוגת גבינה למתחילים קדימה

המצרכים-

לתחתית –

200 גר' בסקויטים פתי בר אפשר גם ביסקויט שוקולד

100 גר' חמאה מומסת

למלית הגבינה-

750 גר' גבינה לבנה 9-5 %

2 גביעים שמנת חמוצה

5 ביצים

כפית מחית וניל או 3 שקיות סוכר וניל

4 כפות קמח/קורנפלור

חצי שקית אינסטנט פודינג וניל (יש אינסטנט פודינג לבן בסופר חפשו הוא טעים יותר )

כוס סוכר (אפשר גם 3/4 כוס )

הציפוי- לא חובה אבל מוסיף

גביע 200 מ"ל שמנת חמוצה

3 כפות אבקת סוכר

שקית סוכר וניל

במקום ציפוי שמנתחמוצה – אפשר פשוט להקציף שמנת מתוקה עם כף סוכר ולצפות את העוגה .

אופן ההכנה-

מניחים את הגבינות והשמנת החמוצה במסננת על נייר סופג .

מעבירים למקרר לשעה להגרת הנוזלים.

מחממים תנור ל- 150 מעלות – לא טורבו !

טוחנים את הביסקויטים ומשלבים את החמאה .

מרפדים תחתית ( 24 קפיצית) התבנית בנייר אפיה.

מהדקים את התערובת לתחתית.

מכניסים לקירור.

מלית הגבינה בקערה עם מטרפה-

טורפים את תערובת הגבינה עם הביצים הסוכר והווניל.

משלבים את הקמח, אינסטנט  מערבבים היטב לתערובת ללא גושים חלקה.

מעבירים את הגבינה מעל תחתית הביסקויטים בתבנית.

מכניסים לתנור .

חצי שעה על 150 מעלות ואחר כך מורידים ל – 140 מעלות לעוד 40 דקות .

סוגרים תנור.

משאירים את העוגה להתקרר בתנור כשעה.

אפשר להשאיר את העוגה כך ולקשט ברוטב של פירות יער וכו'

או להכין ציפוי עם שמנת חמוצה כך-

מוציאים את העוגה .

מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ווניל.

מצפים את העוגה בתערובת .

מדליקים את התנור  שוב ל 170 מעלות כרבע שעה – מכבים את התנור ואז מכניסים את העוגה לתנור כשהוא כבוי !

משאירים עוד חצי שעה בתנור. השמנת מתייצבת וזה בדיוק המירקם המושלם !

מכניסים את העוגה למקרר.

כאן תוכלו לגלוש לכל מתכוני שבועות אצלי באתר 

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

"מתנות קטנות בלוג אוכל "

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments