עוגות תפוחים אהובות עלינו במיוחד במשפחה ואני בטוחה שגם אצלכם ,
אין יותר כיף וטעים לפתוח סוףשבוע עם עוגת תפוחים שתעמוד על השיש.
אז העוגה הבאה גם קלה וגם יפה ובעיקר טעימה בטירוף
ומכינים אותה ממש בקלות ובכמה דקות.
אפשרות כמובן להכין פרווה לארוחות השבת – קינוח מעולה וטעים.
נודה באמת – אין כמו עוגת תפוחים טובה – וזו עלתה על כולן !
*כוס מידה אוניברסלית (שתיה חמה)
המצרכים-
3 ביצים
5 תפוחים זהובים
כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה /נטורינה לפרווה
שקית סוכר וניל
קורט מלח
2 כוסות קמח פחות כף
שקית אבקת אפייה
גרידה מחצי לימון
2 כפות גדושות סוכר דמררה
מעט קינמון
20 גר’ חמאה /נטורינה
אופן ההכנה –
מרפדים תבנית קפיצית קוטר 26 בנייר אפייה.
מורחים את 20 גר’ החמאה על הקרקעית.
מפזרים סוכר דמררה וקצת קינמון
קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות לא דק מאוד.
תפוח אחד חותכים לקוביות קטנות ומשאירים בצד.
מניחים את פרוסות התפוחים בקרקעית התבנית מעל הסוכר .
מכניסים לתנור שחומם 180 מעלות 15 דקות.
בינתיים מכינים את תערובת העוגה בזריזות.
מערבבים חמאה רכה /נטורינה עם סוכר , וניל מוסיפים ביצים , מלח גרידה מלימון ולבסוף קמח ואבקת אפיה.
תערובת בחושה וקלה.
משלבים לתוך התערובת את קוביות התפוחים .
מוציאים את התבנית עם התפוחים מהתנור.
מעבירים את בלילת העוגה מעל התפוחים ומשטחים בעדינות
מכניסים לאפייה 175 מעלות בערך 40 -50 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור נותנים לה 2-3 דקות לעמוד .
ואז פשוט הופכים אותה על צלחת הגשה .
לאחר שהיא מתקררת אפשר לחתוך ולהנות מביס מושלם !
אפיתי את העוגה כבר כמה פעמים טעימה מאוד אבל כל פעם נוזל החוצה הסוכר דמררה בתחתית למה?
תודה על מתכונייך הטעימים,האם אפשר להשתמש בתפוחי גרני סמיט במקום בזהובים?