טארט קרם ריקוטה בגרסה כשרה לפסח – יצא מושלם !
הכנתי טארטלטים – מנות קטנות יותר, ואפשר להכין טארט אחד גדול .
טארט בצק שקדים פריך במילוי של גבינת ריקוטה
ומעליה השילוב המושלם של פירות יער . אפשר להכין ללא פירות !
המצרכים לבצק – הספיק ל- 3 טארטלטים בקוטר 10
אפשר להכין טארט אחד בתבנית קוטר 20
100 גר’ חמאה
חלמון
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס קורנפלור
1/3 כוס שקדים טחונים דק
2/3 כוס קמח תפוחי אדמה (אפשר חלק מהקמח – קמח מצה דק לעוגות )
קורט מלח
גרד מלימון
כפית מיץ לימון
וניל
המילוי-
300 גר’ ריקוטה
1/2-1/3 כוס סוכר
1/4 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
חצי מקל וניל או סוכר וניל
גרד מחצי לימון
2 כפות קורנפלור
פירות יער – השתמשתי בקפואים
מתחילים בהכנת הבצק-
בקערה מערבבים חמאה עם סוכר. משלבים חלמון, גרד לימון,מיץ לימון ווניל.
מערבבים היטב ומשלבים את הקמחים.
מאחדים לבצק הומוגני.
מכניסים למקרר להתייצבות.
משטחים בין שני דפי נייר אפייה . משמנים בחמאה את תבניות האפייה.
מעבירים את הבצק לתבניות.
מכניסים שוב לקירור לחצי שעה .
אופים בטמפרטורה 180 כ 15-20 דקות עד להזהבה יפה.
מוציאים ומקררים.
בינתיים מכינים את תערובת הגבינה-
מערבבים את כל המצרכים לתערובת חלקה ואחידה.
מסדרים מעל הבצק הפריך שכבה יפה של גבינה .
מפזרים חופן נדיב של פירות יער על הגבינה.
מנמיכים טמפרטורה של התנור ל- 140 מעלות.
מכניסים לאפייה של כ- 30-40 דקות.
משאירים להתקררות בתנור.
מכניסים למקרר לקירור.
מגישים קר
זה פשוט תענוג 🙂
בתאבון
כל מתכוני פסח
מבחר קינוחים לפסח
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !
לגרסה רגילה לא לפסח אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה לקמח לבן או לגרסה בריאה לקמח כוסמין ? ואם כן אז מה היחס ?
תודה