טארט פירות קיץ- איזה עוגה צבעונית ומשמחת.
הכי מתאימה לימי הקיץ הלוהטים.
הפירות בשיא העונה , כל כך יפים וטעימים, דוכני הפירות בשווקים עמוסים בכל טוב.
הכי מתבקש להכין קינוחים בשילוב פירות.
בטארט הפירות אפשר לשלב את כל מה שיש במקרר, וכמה שיותר צבעוני.
תחתית בצק פריך שקדים, שכבת ריבה חמצמצה,
המילוי קרם פטיסייר/מסקרפונה חלומי ומעליו מונחים פירות קיץ צבעוניים ועסיסיים.
בא לכם לשמח את המשפחה או האורחים,
בואו להכין,
המצרכים לטארט- תבנית 22
100 ג”ר חמאה קרה
ביצה קטנה
כפית גרד לימון
1/3 כוס אבקת סוכר
סוכר וניל
50 ג”ר שקדים טחונים או אגוזי לוז
כוס ורבע קמח ( כ- 150 ג”ר )
קורט מלח
המצרכים לקרם פטיסייר-
כוס ורבע חלב
1 ביצה + חלמון
3 כפות קורנפלור
1/2 מקל וניל
1/3 כוס סוכר
130 ג”ר גבינת מסקרפונה
כך אבקת סוכר
שקית סוכר וניל
פירות קיץ טריים חתוכים או שלמים כמו-
ענבים, דובדבנים, משמש, אננס, שזיף, פטל ,אפרסק
3-4 כפות ריבת דובדבנים
מתחילים בהכנת הבצק –
מכניסים למעבד מזון קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר וחמאה.
מעבדים עד שנוצרים פירורים דקים. מוסיפים את הביצה, ממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד.
מרפדים את הבצק בתבנית של טארט כולל הדפנות.
מכניסים את התבנית המרופדת למקרר לקירור של שעה לפחות.
מחממים תנור לטמפרטורה 180 מעלות.
דוקרים מעט את הבצק עם מזלג , ומכניסים לאפייה כ- 20-30 דקות ,
עד שהבצק מזהיב מכל צדדיו.
מוציאים ומקררים.
הכנת הקרם-
מניחים כוס חלב ,סוכר ותוכן מקל וניל בקלחת ומחממים.
ברבע כוס החלב הנותרת מערבבים את הקורנפלור הביצה והחלמון.
משלבים את התערובות תוך כדי השוואת טמפרטורה .
ממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד.
עד שהתערובת מסמיכה לדרגה של דייסה . מורידים מהאש ומקררים.
מכסים ומכניסים את הקרם לקירור והתייצבות של כמה שעות במקרר.
מקציפים את המסקרפונה עם אבקת הסוכר ווניל.
תוך כדי הקצפה משלבים את הפטיסייר .
מורחים את תחתית הפאי בריבת דובדבנים (או כל ריבה שאתם אוהבים) .
מכניסים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים אותו מעל הריבה .
מישרים את הקרם ומסדרים את הפירות.
לאחר שמסדרים את כל הפירות יפה ,יפה,
מערבבים 2 כפות ריבת משמש או דבש בכף מים רותחים,
ומברישים בעדינות את הפירות .
מכניסים לקירור של כמה שעות להתייצבות.
מגישים לאורחים וקוצרים מחמאות !
מבט מלמעלה
כנסו לעוד מתכוני עוגות פרי