עוגה שמכינים בצ'יק צ'אק – שילוב מושלם של טעמים ופשוט פינוק אמיתי .
בצק עלים מוכן, מעליו קרם פטיסייר בתוספת של שזיפים
מקורמלים שנותנים טעם חמוץ מתוק לעוגה ויוצא פשוט נפלא 🙂
המצרכים –
בצק עלים כרבע חבילה – (עדיף חמאה )
מצרכים לקרם-
1 כוס חלב
1 ביצה
3 כפות סוכר
1/2 כפית וניל או 2 סוכר וניל
2 כפות קורנפלור
כף חמאה
2-3 שזיפים חתוכים לפלחים
1/4 כוס סוכר
כף חמאה
הכנת השזיפים-
במחבת כבדה להניח סוכר לחמם עד לקירמול.
לשלב את החמאה ואת השזיפים.
לבשל את השזיפים כ2-3 דקות לא יותר. להניח בצד לקירור.
הכנת הקרם –
בקלחת לחמם 3/4 כוס חלב עם וניל וסוכר.
לערבב ביצה בקערה נפרדת עם קורנפלור ולהוסיף 1/4 כוס חלב. לשלב לחלב החם לאט,תוך כדי השוואת טמפרטורה.
להמשיך לערבב עד שהתערובת מסמיכה והופכת לקרם סמיך.
להוריד מהאש ולקרר. לאחר שהתערובת התקררה מעט , לשלב את החמאה ולערבב היטב.
הכנת העוגה-
מרפדים תבנית טארט ( אפשר עגולה ), בבצק עלים קר, כולל דפנות.
דוקרים מעט במזלג ומכניסים לאפייה לתנור מחומם 180 כ- 15-20 דקות.
מוציאים מהתנור , וממלאים את הבצק בקרם.
מסדרים את השזיפים המקורמלים, ללא הנוזלים מעל הקרם,
ומכניסים לאפייה בטמפרטורה 170 ל כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפה .
בתיאבון, אפשר להגיש חם או אחרי קירור במקרר.