טארט נפוליאון קרם פטיסייר ושזיפים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_5684

 

IMG_5727

 

עוגה שמכינים בצ'יק צ'אק –  שילוב מושלם של טעמים ופשוט פינוק אמיתי .

בצק עלים מוכן, מעליו קרם פטיסייר בתוספת של שזיפים 

מקורמלים שנותנים טעם חמוץ מתוק לעוגה ויוצא פשוט נפלא 🙂

 

המצרכים –

בצק עלים כרבע חבילה – (עדיף חמאה )

מצרכים לקרם-

1 כוס חלב

1 ביצה

3 כפות סוכר

1/2 כפית וניל או 2 סוכר וניל

2 כפות קורנפלור

כף חמאה

 

 

2-3 שזיפים חתוכים לפלחים

1/4 כוס סוכר

כף חמאה

 

הכנת השזיפים-

במחבת כבדה להניח סוכר לחמם עד לקירמול.

לשלב את החמאה ואת השזיפים.

לבשל את השזיפים כ2-3 דקות לא יותר. להניח בצד לקירור.

IMG_5586

 

הכנת הקרם –

בקלחת לחמם 3/4 כוס חלב עם וניל וסוכר.

לערבב ביצה בקערה נפרדת עם קורנפלור ולהוסיף 1/4 כוס חלב. לשלב לחלב החם  לאט,תוך כדי השוואת טמפרטורה.

להמשיך לערבב עד שהתערובת מסמיכה והופכת לקרם סמיך.

להוריד מהאש ולקרר. לאחר שהתערובת התקררה מעט , לשלב את החמאה ולערבב היטב.

IMG_5571

 

 

הכנת העוגה-

מרפדים תבנית טארט ( אפשר עגולה ), בבצק עלים קר, כולל דפנות.

 

דוקרים מעט במזלג ומכניסים לאפייה לתנור מחומם 180 כ- 15-20 דקות.

מוציאים מהתנור , וממלאים את הבצק בקרם.

 

IMG_5613

מסדרים את השזיפים המקורמלים, ללא הנוזלים מעל הקרם,

 

IMG_5618

ומכניסים לאפייה  בטמפרטורה 170 ל כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפה .

בתיאבון, אפשר להגיש חם או אחרי קירור במקרר.

 

IMG_5684

 

IMG_5727

 

IMG_5731

 

IMG_5732

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments