חריימה חצילים – תבשיל חצילים ברוטב עגבניות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

חריימה חצילים – תבשיל חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי חריף.

 

בתחילת השבוע שודר פרק ראשון של מאסטר שף.

משימת ההדחה הייתה – הכנה של מנה בשילוב מוצרי העגבניות של מאסטר שף.

מוצרי עגבניות איכותיים תוצרת איטליה, 100% עגבניות איטלקיות.

גם אני ועוד כמה מחברי הבלוגרים, קיבלנו קופסת הפתעות עם האתגר – להכין מנה משובחת עם מוצרי העגבניות השונים .

אין יותר שמחה ממני על האתגר – חומר גלם בהחלט שווה ואפשר להכין איתו המון המון מטעמים.

ישר חשבתי על שילוב של חצילים ועגבניות – כי זהו אחד השילובים האהובים עלי ביותר !

כבר מזמן חשבתי להכין חריימה חצילים.

חריימה חצילים המורכב מרוטב עשיר של עגבניות בדומה לחריימה ובתוך הרוטב במקום דגים

מניחים חצילים מטוגנים במעטפת של טמפורה ששומרת על "בשר"החציל כך שתשאר מנה יפה להגשה.

חריימה חצילים היה מאכל של עניים. (כך אמא תמיד מספרת),  כשלא היה כסף לקנות דג לשבת, סבתא הייתה מכינה חריימה מתפוחי אדמה או חצילים .

היא הייתה מטגנת פרוסות חציל מצופות בקמח וביצה ומכניסה אותם אחר כך לרוטב של החריימי.

כך למעשה נולד המאכל של המטבח הטריפוליטאי הנקרא  – דרבלי.

דרבלי מכינים גם בתוספת פרוסות בשר –

מתכון ותיק שלי לדרבלי – כאן .

חצילים – עגבניות – חריף  שילוש מושלם !

בואו להכין מנה מושלמת לשבת –

יכולה בהחלט לשמש כמנת חריימה טבעוני מעולה !

החצילים פרוסים לרבעים לאורך ,כך מתקבלת מנה יפה של חציל (ממש כמו פילה של דג).

את הציפוי הכנתי עם טמפורה ללא ביצים.

הציפוי גם שומר על בשר החציל שישאר כמנה טובה וכמו כן החציל סופג הרבה פחות שמן בטיגון עם ציפוי.

מגישים את הסיר לשולחן בארוחת שישי עם חלה טרייה –

אף אחד לא נשאר אדיש – מנה פצצה !

 

המצרכים –

2 חצילים בינוניים

לטמפורה –

1/2 כוס קמח תופח

1/4 כוס קורנפלור

חצי עד 3/4 כוס מי סודה /מים

מלח, פלפל

לרוטב-

1/4 כוס שמן זית/רגיל

בצל קצוץ

4-5 שיני שום כתושות

כפית פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

חצי כפית כמון

חצי כפית כורייה(קימל טחון)

כף גדושה רסק עגבניות מאסטר שף

קופסה עגבניות קוביות מאסטר שף

חצי פלפל ירוק חריף (אפשר יותר)

חופן נדיב עלי בזיליקום טריים

להגשה

2 אשכולות קטנים של עגבניות שרי צלויות.

אופן ההכנה –

פורסים את החצילים לרבעים.

מערבבים את מצרכי הטמפורה – התערובת צריכה להיות נוזלית כמו טחינה של פלאפל, היא צריכה לצפות את החצילים ממש בשכבה דקה.

מחממים שמן במחבת רחבה (נונסטיק).

מטגנים היטב את רבעי החצילים מכל הצדדים עד להזהבה יפה.

מניחים על נייר סופג .

מכינים את הרוטב.

מניחים שמן ,בצל ושום בסיר רחב.

מחממים על אש נמוכה – כדי שהבצל והשום לא ישרפו.

מוסיפים את בתבלינים והרסק לתוך השמן.

מערבבים היטב.

משלבים את קופסת העגבניות. מוסיפים מעט מים ומלח, פלפל.

משלבים גם את פרוסות הפלפל החריף וחלק מעלי הבזיליקום.

מבשלים כ- 5 דקות.

מסדרים מסביב את החצילים – אם חסר מים אפשר להוסיף מעט.

מבשלים על אש נמוכה כ- 20 דקות.

לא חובה אבל מוסיף טעם ויופי –

צלייה של אשכולות עגבניות שרי בתנור .

לפני ההגשה מכניסים לתוך התבשיל.

מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים .

רוצו להכין – מנה קלה ופשוטה להכנה

 

  • במידה ורוצים להכין את המנה כמנה דלת קלוריות – משתמשים בפחות שמן,  אופים פרוסות חציל בתנור על נייר אפייה משומן בשמן זית, עד להזהבה יפה ואחר כך מכניסים לרוטב.

מבחר מתכונים טבעוני

מבחר מתכונים צמחוני

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

-המתכון בשיתוף מאסטר שף

 

 

תגובות

תגובות