חלת בריוש פרג והדרים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

חלת בריוש פרג והדרים

עוגה מהממת שנראית כמו חלה .

בצק שמרים בריוש עשיר בחמאה מקופלת לתוך הבצק אוורירי ורך פשוט חלום !

המלית של הפרג עשירה בקליפות הדרים מסוכרות שמכינים בשיטה

מעולה .

בסוף עונת ההדרים אני תמיד מכינה קופסה מלאה בקליפות הדרים מסוכרות.

זה מעולה להכניס בכל עוגה כמובן למי שאוהב את ניחוחות ההדרים במתוקים שלו.

פרג והדרים זה שילוב מנצח ועם שמרים זה בכלל תענוג אמיתי !

כאן המתכון לקליפות ההדרים המופלאות  

הכנתי בצק בריוש – בצק השמרים הכי עשיר שיש.

והנה המתכון לאחד המאפים הטעימים שהכנתי

חלת בריוש פרג והדרים

מהבצק  מכינים 2 עוגות בתבנית של חלה

המצרכים להכנת הבצק –

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים (10 גר' ) או 25 גר' טריים

2 ביצים

1/4 כוס סוכר

חצי כפית מלח

4 כפות שמן

100 גר' חמאה

גרידה מלימון טרי

מעט וניל

כ 3/4 כוס חלב או יותר

נשתמש בעוד 75 גר' חמאה לקיפול בתוך הבצק.

מלית פרג – ל- 2 עוגות

200 גר' פרג טחון

3/4 כוס סוכר

חצי כוס חלב

1/4 כוס שמנת מתוקה

כף קורנפלור

3 כפות שקדים/אגוזים טחונים דק

40 גר' חמאה

גרידה מלימון

חופן קליפות הדרים

חלמון

רוטב הדרים מסוכר –

מבשלים כוס מים עם חצי כוס סוכר מעט מיץ תפוזים או לימון

וקליפות של תפוז ולימון, עד לקבלת סירופ סמיך .

את הרוטב ניתן לאחסן במקרר ולהשתמש בו להברשה מעל מאפי שמרים.

אופן ההכנה –

  • מתחילים בהכנה של עיסת שמרים בחצי כוס חלב עם כפית סוכר מערבבים שמרים ומניחים בצד להתפחה לכמה דקות עד שהתערובת תופחת יפה.
  • מנפים קמח סוכר מלח, לתוך קערת המיקסר ומשלבים את שאר המרכיבים כולל עיסת השמרים
  • מערבלים את הבצק כמה דקות בלישה איטית כ-  5-7 דקות.
  • הבצק צריך לצאת רך וגמיש. מעט דביק. במידת הצורך מוסיפים נוזלים.
  • מכסים את הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • מורידים נפח עוטפים בניילון לא הדוק ומכניסים לקירור.
  • לאחר כמה שעות מוציאים את הבצק ומשטחים למלבן גדול ודק.
  • חותכים את החמאה לפרוסות ממש דקות ומניחים במרכז המלבן.
  • מקפלים משני הצדדים ומרדדים על התפר לאורך ולרוחב כדי שהחמאה תתפזר לתוך הבצק.
  • מקפלים ל-3  ומרדדים שוב ומקפלים לריבוע מכניסים למקרר.
  • בצק בריוש צריך לשבת לפחות לילה במקרר .משתבח לאחר יום או יומיים במקרר.
  • מכינים את המלית – מבשלים את הפרג,חלב,שמנת , סוכר וקורנפלור עד שהתערובת מסמיכה.
  • מורידים מהאש ומשלבים חמאה וגרידה של לימון.
  • משלבים גם שקדים טחונים והחלמון . מקררים היטב את המלית.
  • מחלקים את הבצק ל- 2
  • מרדדים כל חלק למלבן דק ככל האפשר.
  • מורחים מחצית מהמלית ומפזרים קליפות הדרים.
  • חותכים באמצע ומקפלים לכרוכיות
  • כורכים את שתי הכרוכיות לבורג ומניחים עם נייר האפייה בתבנית.
  • מניחים להתפחה של כשעה.
  • מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה .
  • כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים ברוטב הדרים.

 

בואו כאן מצטרפים לערוץ היוטיוב שלי –

זה פשוט נפלא !

עוגות שמרים – מאגר המתכונים 

חלת בריוש פרג והדרים נפלא – רוצו להכין

מי שאוהב פרג ושמרים – פשוט להתעלף על העוגה הזו !

מכורים לפרג ?

מאגר ענק של מתכונים עם פרג 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות