חלת בריוש דבש רכה ממש ענן בפה – חלה מושקעת במיוחד לחג

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לראש השנה אנחנו תמיד משקיעים – בכל הבישולים והקינוחים ,אז ודאי נשקיע גם בהכנת חלה מעוצבת וטעימה במיוחד .

הכנתי חלת בריוש דבש רכה ממש ענן בפה ,החלה שלי לחג .

 

בצק בריוש המקורי עשיר מאוד בחמאה ובביצים.

אני הכנתי בצק דמוי בריוש – העשרתי את החלה בביצים – בדרך כלל אני מכינה ללא ביצים, וגם השתמשתי בנטורינה בטעם חמאה (תחליף פרווה לחמאה ) כדי לדמות טעם חמאתי של בריוש .

חוץ מזה שאניעברתי  משתמשת בשמרים טריים. כבר כתבתי לכם כמה וכמה פעמים במתכונים שלי שאני מאוד אוהבת את התוצאה הן במרקם של המאפים וכמובן שגם בטעם ובתוצאה הסופית.

אז תחליטו -זו המלצה שלי – אם כבר משקיעים תעשו טובה וקנו שמרים טריים.

המצרכים-

קילו קמח (העדיפות קמח לחם)

50 גר שמרים טריים (מומלץ ממש )/ 2 כפות שמרים יבשים

חצי כוס סוכר

2 ביצים – לארג’

3 כפות דבש

150 גר’ נטורינה בטעם חמאה – לחלה פרווה או חמאה

כף מלח – 18 גר’

כ- 2 כוסות מים –  430 גר’

להברשה -ביצה מהולה בכפית דבש או סילאן

 

 

אופן ההכנה –

את השמרים אני מפוררת לתוך קערת המיקסר עם כוס וחצי מים והסוכר .

מוסיפה ביצים מערבבת ומוסיפה  הקמח . מתחילה בלישה איטית של כמה דקות ואז מוסיפה את קוביות הנטורינה חמאה ואת המלח.

את המים הנותרים מוסיפים בהדרגה ,יתכן ותצטרכו סה”כ כוס ו-3/4 מים.

תלוי בספיגת הקמח.

הבצק צריך לצאת רך וגמיש אבל לא דביק מידי.

לאחר 10 דקות לישה, להוציא את הבצק להעביר לקערה.

לכסות בניילון ולהתפיח חצי שעה בחוץ.

אחר כך להוריד נפח ללוש לכדור שוב ולכסות בניילון .

להכניס למקרר לכמה שעות .

אני שמתי לילה.

לחלק את הבצק ל-2

מהבצק יוצאת 2 חלות יפות וגדולות.

מכל חלק נכין חלה אחת.

מחלקים את החלק ל-5 .

מכדררים קצת ונותנים לבצק לנוח 2-3 דקות.

מרדדים ויוצרים רצועות ארוכות באורך שווה.

לוקחים כלי קטן מחרס שנאפה יחד עם החלה כדי שנוכל להגיש בו את הדבש.

משמנים מעט מבחוץ ומניחים במרכז נייר אפיה על תבנית של התנור.

מסדרים 4 רצועות סביב וקולעים את הקליעה של החלה .

הכל מוסבר בסרטון המצורף.

לאחר הקליעה מורחים בביצה את החלה.

את החלק החמישי מחלקים ל-2 מרדדים לגליל דק.

מרטיבים קצת במים ומגלגלים בתוך שומשום.

מלפפים את שני החלקים כמו בורג ומניחים את הבורג מעל החלה שיצרנו.

מניחים להתפחה חצי שעה. מורחים שוב בביצה

ומכניסים לתנור לאפייה על 180 מעלות עד שהחלה משחימה 30-40 דקות.

כשהחלה יוצאת מהתנור מברישים בסירופ דבש – 2 כפות דבש מערבבים עם כף מים חמימים.

להגשה ממלאים את הכלי בדבש ומגשים למרכז שולחן החג.

חג שמח

 

 

חוברת – מתכונים לשבת ולראש השנה 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
גילי
1 year ago

היי אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?