חלום של קינוח – מוס וניל על בסיס דקואז אגוזים ובציפוי פירות יער

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

חלום של קינוח – מוס וניל על בסיס דקואז אגוזים ובציפוי פירות יער

הקינוח הזה הוא ביס חלומי ,

הוא ללא גלוטן ולכן מתאים גם לפסח .

הבסיס עשוי דקואז’ – מרנג מחלבונים ואגוזי לוז ,

מוס וניל מעל שדומה בטעמו לקרם בוואריה מאוד עדין ולא מתוק מדי.

ולסיום הציפוי שמוסיף המון – רוטב פירות יער חמצמץ.

שילוב מדהים של טעמים.

הכנתי בתבנית קטנה קוטר 20

אם תרצו להכין בתבנית גדולה יותר תכפילו כמיות.

המצרכים-

לדקואז’-

3 חלבונים

1/4 כוס סוכר (50 גרם)

קורט מלח

2 כפות אבקת סוכר (30 גרם)

100 גרם אגוזי לוז טחונים דק דק(אפשר להחליף בשקדים או אגוזי מלך)

למוס וניל-

3 חלמונים (נשארו מהדקואז’)

250 מ”ל חלב (כוס)

כף מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

1/4 כוס סוכר

8 גר’ ג’לטין (כפית וחצי)

400 מ”ל שמנת מתוקה

כף אבקת סוכר 

שקית סוכר וניל

לרוטב פירות יער –

150 גרם פירות יער

1/4 כוס מים

2 כפות סוכר

כפית קורנפלור+2 כפות מים

אופן ההכנה –

הכנת הדקואז’- מקציפים חלבונים עם הסוכר וקורט מלח לקצף יציב.

מערבבים את אגוזי הלוז הטחונים עם אבקת הסוכר.

מקפלים לתוך הקצף בעדינות את האגוזים עד לקבלת תערובת אחידה.

מרפדים תחתית של תבנית קפיצית קוטר 22-20 בנייר אפייה ומעבירים את המרנג לתחתית.

מכניסים לאפייה תנור מחומם על 170 מעלות כחצי שעה ואחר כך להוריד ל- 150 מעלות לעוד רבע שעה.

מוציאים ומקררים.

הכנת המוס-

בקלחת מניחים 200 מ”ל חלב, וניל וסוכר.

את הג’לטין ממיסים בחלב הנותר.

בקערה טורפים את החלמונים.  שהחלב מגיע לסף רתיחה,מורידים מהאש ,  מעבירים מעט לחלמונים, (השוואת טמפרטורה)

טורפים ומשלבים את החלמונים לחלב החם, תוך כדי ערבוב תמידי.

ממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות עד שהקרם מסמיך מעט.

משלבים את הג’לטין לתוך התערובת טורפים עוד כדקה ומורידים מהאש.

מסננים את הקרם ומעבירים לקירור במקרר.

לאחר שהקרם התקרר במקרר מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר ווניל .

מערבבים לתוך הקצפת את קרם הוניל , מחזירים להקצפה של עוד 1-2 דקות עד שכל הקרם מתאחד. מעבירים את הקרם מעל הדקואז’ שבתבנית.

מכניסים למקפיא להתייצבות לשעתיים לפחות.

לפני ההגשה מכינים את רוטב פירות היער –

מבשלים פירות יער עם סוכר ומים כ- 3 דקות.

מערבבים קורנפלור ב 2 כפות מים ומוסיפים לתערובת.

בוחשים עוד 1-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

מורידים מהאש מקררים.

את העוגה מומלץ לחלץ מהתבנית כשהיא קפואה.

להעביר לצלחת הגשה ולזלף את רוטב פירות היער מעל העוגה .

להגיש לאורחים

קינוח מעלףףף האורחים שלכם ישתגעו

מוזמנים לאינסטגרם שלי שם תוכלו לראות סירטון הכנה לעוגה ולכל המתכונים שבבלוג

 מתנות קטנות האינסטגרם 

לוחצים כאן לחוברת הקינוחים לפסח במיוחד !

חוברת מתכונים לפסח מאגר  ענק 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
רונית
6 months ago

האם אפשר להקפיא?