עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
חזה עוף מוקפץ עם ירקות ואגוזי קשיו
חזה עוף מוקפץ עם ירקות אני מכינה באופן קבוע.
לארוחות קלילות של אמצע השבוע ואפילו בסופי שבוע מאוד אוהבים אצלנו מוקפץ עוף.
אז הבסיס הוא תמיד אותו בסיס וכל פעם אני מוסיפה ירקות עונתיים שיש במקרר.
שידרוג מעולה למוקפץ הוא להוסיף חופן אגוזי קשיו קלויים בהגשה,
ממש כמו במסעדות הסיניות של פעם.
הכנתי השבוע מוקפץ מאוד מוצלח והנה המתכון
המצרכים –
חצי קילו חזה עוף טרי
בצל חתוך לקוביות
שן שום קצוצה
גזר פרוס דק
פלפל צהוב פרוס דק
חצי סלסלת פטריות
חופן אגוזי קשיו קלויים
2 בצלים ירוקים
פלפל חריף (לפי טעם – אפשר בלי)
כף קורנפלור
3 כפות רוטב סויה
2-3 כפות טריאקי
2-3 כפות דבש
כף חומץ אורז (אפשר לימון)
איך מכינים חזה עוף מוקפץ עם ירקות ואגוזי קשיו ?
אופן ההכנה –
- חותכים את חזה העוף לפרוסות או קוביות
- מניחים בקערה עם כף קורנפלור 2 כפות סויה מעט מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מחממים ווק או מחבת עמוקה עם 2-3 כפות שמן זית
- מטגנים את רצועות העוף 2-3 דקות להזהבה קלה. מוציאים לצלחת ומניחים בצד.
- לאותה מחבת מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים קלות.
- משלבים את הגזר והפלפל וגם את הפטריות.
- מקפיצים כמה דקות ומשלבים את נתכי העוף והתיבול- סויה דבש, חומץ וטריאקי.
- לאחר 3-4 דקות הקפצה מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ לעוד 2 דקות הקפצה.
- אפשר להוסיף רבע כוס מים או יותר – לטעום אם יש מספיק תיבול ולהוסיף אם יש צורך- מתיקות או חריפות לפי טעם אישי.
- את אגוזי הקשיו מפזרים מעל התבשיל המוקפץ לפני ההגשה.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן או נודלס
חזה עוף מוקפץ עם ירקות ואגוזי קשיו מנה מומלצת וטעימה
והיא גם לייט מעולה לשמירה על המשקל !
מאגר מתכונים לייט
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ?
הצטרפו לדף הפייסבוק “מתנות קטנות התפריט היומי”
וגם לקבוצה ” התפריט היומי”
כאן קישור לאינסטגרם שלי בואו לעקוב ושתפו חברים !
Subscribe
Login
0 Comments