חורשט כרפס תבשיל מהמטבח הפרסי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

חורשט כרפס תבשיל מהמטבח הפרסי

חורשט כאראפס (ככה מבטאים הפרסים ) או גורמה כרפס – זהו תבשיל (חורשט בפרסית)

ירוק עם המון סלרי ( כרפס ) ונענע.

תבשיל קייצי מהמטבח הפרסי , דומה מאוד לחורשט סבזי המפורסם יותר ,

אך יש לו ניחוח וטעם שונה.

בעבודתי אני עוסקת באופנה ומידי פעם יוצאת לקניות בבתי המסחר בתל אביב.

השבוע הגעתי לאחד מבתי האופנה שאני עובדת איתם – אופנת "דאקו".

הריח תפס אותי כבר לפני הכניסה. ריח מטריף של סלרי ונענע . הייתי חייבת מיד לברר מה מתבשל במטבחו הקטן של יוסי האח הגדול שהוא גם הבשלן של המשפחה.

כל יום יוסי מכין ארוחה לכל האחים וכולם מתיישבים להפסקת צהריים לאכול ארוחה חמה ומנחמת.

ביקשתי מיוסי את המתכון , הוא נענה ממש בשמחה וגם צילמתי כמה שלבים במהירות.

חורשט כרפס זהו אוכל ממש פשוט של יום יום. ובמיוחד בקיץ – מאוד קל להכנה ויכול לשמש ארוחה למשפחה שלמה.

תבשיל ירק שיוצא כמו מרק סמיך מלא בטעמים עזים של ירק וטעם לימוני מעולה.

יוסי מכין אותו עם חלקי עוף.

מגישים עם אורז לבן וזה פשוט תענוג !

איך מכינים חורשט כרפס  – תבשיל פרסי ?

המצרכים לסיר משפחתי-

חבילה ראש סלרי עם העלים

צרור נענע טרייה

בצל גדול

3 שיני שום כתושות

5-6 חלקי עוף – שוקיים או כרעיים

כפית חוויאג' למרק או כורכום

מלח, פלפל שחור

3 לימונים פרסיים לבנים

אופן ההכנה –

חותכים את ראש הסלרי לקוביות. קוצצים גם את העלים . קוצצים את הנענע.

במחבת רחבה מחממים מעט שמן ומטגנים את קוביות הסלרי ואת העלים הקצוצים. משלבים גם את הנענע הקצוצה ומטגנים מספר דקות עד שהירק מאבד מהנפח . מניחים בצד.

בסיר מרק מטגנים בצל גדול קצוץ . מוסיפים את השוקיים והתבלינים ומטגנים היטב.

יוסי ממליץ לקטום את העצם כדי שהמרק יקבל טעם מהמח עצם של העוף.

מוסיפים לסיר את הירק המטוגן .

את הלימונים הפרסיים שוברים ויוסי ממליץ להוציא את הגרעינים הקטנים כדי למנוע מרירות מהתבשיל. משלבים אותם למרק.

מוסיפים מים עד כיסוי.

מבשלים כשעה עד שחלקי העוף מתרככים.

חורשט כרפס תבשיל מהמטבח הפרסי – רוצו להכין זה פשוט נפלא !

תודה ליוסי ולמשפחת דאקו שהיו סבלנים לצילומים שלי !

כאן מתכון לחורשט סבזי מושלם !

 

מבחר מתכונים עם עוף 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות