לפינוק ט”ו בשבט שלנו הכנתי היום מאפה שווה במיוחד.
עלי פילו קריספיים עם שכבה של מלבי חם ,מוגש עם סירופ הדרים ופיסטוקים.
ביס שווה במיוחד כשבחוץ קר וגשום.
זה רק נראה מסובך אבל ממש פשוט להכין .
מכינים מלבי וזה לוקח 10 דקות.
מקררים היטב.
ואז מורחים עלי פילו בחמאה מומסת ומניחים בתבנית של התנור
כך שכבות של פילו ומלבי באמצע
אפייה והגשה עם סירופ סוכר בניחוח הדרים ופיסטוקים.
ממליצה – בהזדמנות הראשונה שיהיה לכם מעט זמן – תכינו את המאפה המטריף הזה !
המצרכים-
חבילה עלי פילו שמרית (300 גר’)
כ- 50-70 גר’ חמאה מומסת
למלבי-
3 וחצי כוסות חלב (875 מ”ל)
55 גר’ קורנפלור (מומלץ לשקול- בערך 1/3 כוס)
1/3 כוס סוכר
כפית מחית וניל – או שקית סוכר וניל
כף מי ורדים
מעט גרידה מתפוז
ביצה
קורט מלח
לסירופ-
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
מיץ מחצי לימון
2 פרוסות תפוז
גרעין הל מרוסק
2-3 מסמרי ציפורן
כ- 50 גר’ פיסטוקים טחונים לקישוט
אופן ההכנה –
מניחים 3 כוסות חלב עם סוכר, וניל וקורט מלח בקלחת ומחממים על אש בינונית
מערבבים לתוך חצי הכוס שנותרה את הקורנפלור – עד שהוא נמס לחלוטין.
מעבירים את החלב המעורבב בקורנפלור לתוך הקלחת וממשיכים לערבב עם מטרפה עד שהתערובת מסמיכה ורותחת היטב.
מורידים מהאש ומקררים. כדי לזרז את התהליך ניתן להניח את הקלחת בתוך קערה עם מי קרח.
לאחר שהתערובת קרה מוסיפים מי ורדים,גרידה של תפוז וביצה וטורפים היטב לתערובת חלקה.
פותחים את עלי הפילו.
מכינים תבנית של התנור ומרפדים אותה בנייר אפייה.
משמנים במעט חמאה ומניחים עלה אחד של פילו.
מברישים עלה נוסף ומניחים מעל כך מכינים 7 עלים בשכבות.
מעבירים את המלבי מעל העלים ומיישרים לכל רוחב העלים.
ממשיכים עם העלים ומניחים עלה פילו מעל המלבי.
מברישים עלה נוסף בחמאה ומניחים מעל וכך הלאה עד שנגמרים העלים.
מכניסים לתנור 175 מעלות עד שהמאפה מזהיב ואפוי היטב.
בערך 35-45 דקות תלוי בתנור.
מכינים את הסירופ-
מבשלים בקלחת את כל המרכיבים עד לקבלת סירופ מעט סמיך. מסננים.
כשהמאפה יוצא מהתנור מנחים לו 2-3 דקות ואז מברישים בסירופ ומקשטים בפיסטוק.
מגישים חם וזה פשוט תענוג !
כנסו כאן לסרטון ותראו בדיוק איך הכנתי
חגיגה של טעמים בפה – מאפה מלבי חם בתוך עלי פילו מוגש עם פיסטוקים ורוטב הדרים
עוגות – מאגר ענק של מתכונים לכל סוגי העוגות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן להצטרף לווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.