השילוב המושלם – קרפצ’יו סלק ולבנה בייתית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

קרפצ’יו סלק מוגש עם לבנה בייתית

שילוב מושלם וטעים במיוחד .

אל תפספסו כלום ותכינו בדיוק כמו המתכון , כי זה יצא ממש מופלא

את הסלקים אני בישלתי ואת שאר העבודה והתיבול הכין יובל.

מתאים במיוחד לשולחן שבועות ולכל אירוח

המצרכים –

2-3 סלקים

חופן צנוברים קלויים

חצי ענף סלרי עלים (בלי העלים) חתוך לקוביות קטנטנות

עלי נענע

לבנה

שמן זית מתובל בעלי גפן

כף לימון /חומץ הדרים

אופן ההכנה –

  • מבשלים את הסלקים כ- 20 דקות עד לריכוך קל.
  • לאחר שהתקררו היטב חותכים אותם לפרוסות ממש דקות (אם יש לכם מנדולינה זה מושלם )
  • מסדרים בצלחת הגשה את פרוסות הסלקים
  • הכנת השמן – טוחנים בבלנדר שמן זית עם עלי גפן טריים חלוטים – מסננים את השמן ושומרים בצנצנת (השמן מעולה לרוטבים ולסלטים) , מוסיפים מיץ לימון מזלפים מעל הסלקים.
  • מפזרים את הצנוברים הקלויים ואת קוביות הסלרי \ומקשטים גם בעלי הנענע
  • מסדרים תלוליות של לבנה מעל – זה פשוט צלחת מופלאה

איך מכינים לבנה בבית ?

בקלי קלות

מניחים על מסננת גדולה 3-4 שכבות של נייר סופג .

שופכים 3 גביעי יוגורט 3 אחוז  ושמנת חמוצה אחת

כפית מלח . (אפשר לשים יוגורט עיזים אחד למי שאוהב)

מניחים את המסננת מעל כלי שיכיל את הנוזלים ושמים במקרר ל- 48 שעות.

מוציאים ומערבבים היטב.

לבנה אפשר להגיש בצלחת כמו שמגישים חומוס.

מקשטים בעלי זעתר או תבלין זעתר ומזלפים מעט שמן זית.

חג שמח וטעים !

 

מתכונים מהירים וקלים זה כאן 

מאגר המתכונים לשבועות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments