קרפצ’יו סלק מוגש עם לבנה בייתית
שילוב מושלם וטעים במיוחד .
אל תפספסו כלום ותכינו בדיוק כמו המתכון , כי זה יצא ממש מופלא
את הסלקים אני בישלתי ואת שאר העבודה והתיבול הכין יובל.
מתאים במיוחד לשולחן שבועות ולכל אירוח
המצרכים –
2-3 סלקים
חופן צנוברים קלויים
חצי ענף סלרי עלים (בלי העלים) חתוך לקוביות קטנטנות
עלי נענע
לבנה
שמן זית מתובל בעלי גפן
כף לימון /חומץ הדרים
אופן ההכנה –
- מבשלים את הסלקים כ- 20 דקות עד לריכוך קל.
- לאחר שהתקררו היטב חותכים אותם לפרוסות ממש דקות (אם יש לכם מנדולינה זה מושלם )
- מסדרים בצלחת הגשה את פרוסות הסלקים
- הכנת השמן – טוחנים בבלנדר שמן זית עם עלי גפן טריים חלוטים – מסננים את השמן ושומרים בצנצנת (השמן מעולה לרוטבים ולסלטים) , מוסיפים מיץ לימון מזלפים מעל הסלקים.
- מפזרים את הצנוברים הקלויים ואת קוביות הסלרי \ומקשטים גם בעלי הנענע
- מסדרים תלוליות של לבנה מעל – זה פשוט צלחת מופלאה
איך מכינים לבנה בבית ?
בקלי קלות
מניחים על מסננת גדולה 3-4 שכבות של נייר סופג .
שופכים 3 גביעי יוגורט 3 אחוז ושמנת חמוצה אחת
כפית מלח . (אפשר לשים יוגורט עיזים אחד למי שאוהב)
מניחים את המסננת מעל כלי שיכיל את הנוזלים ושמים במקרר ל- 48 שעות.
מוציאים ומערבבים היטב.
לבנה אפשר להגיש בצלחת כמו שמגישים חומוס.
מקשטים בעלי זעתר או תבלין זעתר ומזלפים מעט שמן זית.
חג שמח וטעים !
מתכונים מהירים וקלים זה כאן
מאגר המתכונים לשבועות
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
נכנסים ועושים Follow לעמוד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.