הכנתי בסופשבוע עוף משגע וטעים .
עוף רך ועסיסי ממש נימוח אפוי בתנור עם ירקות העונה ותאנים שהוספתי למתיקות וטעם נהדר.
כדי שחלקי העוף יצאו רכים ונימוחים אני מתבלת אותם ומצפה בשכבה דקה של קמח , אחר כך צולה/ מטגנת בסיר היטב משני הצדדים. העוף מקבל סגירה טובה וכך אינו מתייבש באפייה.
המצרכים –
4-6 חלקי עוף טרי אפשר לנקות גם את העור
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
מעט פפריקה
כפית אבקת שום
חצי כפית בהרט
בצל פרוס
3 שיני שום מעוכות
2 עגבניות גדולות אדומות או חופן שרי
כרשה פרוסה גס
דלורית פרוסה כמה חתיכות
2 תפוחי אדמה פרוסים לפלחים
שעועית לוביה חופן נדיב (לא חובה אבל מוסיף)
5-6 תאנים חצויות
2 כפות רכז רימונים
2כפות סילאן או דבש
2כפות מיץ לימון
חופן בזיליקום טרי
מעט בזיליקום יבש
– תוכלו להוסיף עוד תבלינים אחרים
אופן ההכנה –
נתבל את חלקי העוף בתבלינים , ונשים בצד
בינתיים נכין את כל הירקות חתוכים .
נקח סיר שנכנס גם לתנור אני נכינה עוף בתנור ברוסטר.
נחמם מעט שמן זית
נצפה את העוף בקמח ונטגן היטב מ2 הצדדים .
נוציא הצידה ונמשיך בטיגון הירקות לפי הסדר.
כמה דקות
נסדר את העוף עם הירקות .
נוסיף מים .
נבדוק תיבול בעיקר מלח.
לאחר שהתבשיל רותח נסגור עם מכסה ונכניס לתנור 180 מעלות דעה וחצי.
נבדוק במהלך האפייה אם חסרים מים ונוסיף בהתאם.
בתאבון ,מומלץ עם אורז לבן
כאן תוכלו לגלוש לאינסטגרם שלי
לראות סירטון הכנה