המתכון לקרואסון שקדים מופלא -מעדן חלומי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קרואסון שקדים זה הקינוח המושלם.

פינוק שמרים שהוא אחד הטובים שקיימים.

בצק שמרים עשיר בעלים אוורירי ונמס בפה ,ובפנים מלית של קרם שקדים

אלוהית … בטעם מרציפן , מה אגיד לכם -הביס המושלם.

אז אם גם אתם מכורים לטעם השקדים -בואו תשקיעו ותכינו .

זה רק נראה מסובך אבל זה ממש לא.

מה שצריך זה קצת לקחת את הזמן כי יש כאן התפחה וקיפול של הבצק

לכן זה לא מתכון מהיר … אבל הוא שווה כל מאמץ.

המתכון המקורי על בסיס חמאה כמובן , אבל מכיוון שאצלי יש אלרגי לחלב והבטחתי לו שאכין קרואסון שקדים תואם כזה כמו של קונדיטוריות. הבטחתי וגם קיימתי .

החלפתי את החמאה בנטורינה בטעם חמאה התחליף שלי לחמאה – יצא מעולה .

השלבים של העבודה –

מכינים בצק שמרים בסיסי ועשיר.

נותנים לו התפחה במקרר.

מוציאים חמאה או נטורינה החוצה למצב של טמפרטורת החדר.

מורחים חמאה ומגלגלים.

אחר כך עוד התפחה ורידוד .

ושוב למקרר.

המצרכים-

לבצק –

חצי קילו קמח

2  ביצים

25 גר’ שמרים טריים – מומלץ  (או כף יבשים)

שליש כוס סוכר

100 גר’ נטורינה חמאה או חמאה

חצי כפית מלח

גרידה מלימון

שקית סוכר וניל

כוס מים

למריחה ורידוד –

120 גר’ נטורינה או חמאה

לקרם שקדים-

200 גר’ שקדים טחונים

120 גר’ נטורינה חמאה/חמאה

כוס סוכר

ביצה

כף תמצית שקדים

כפית קורנפלור או קמח

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון שלם

 

אופן ההכנה –

מכניסים לקערת המיקסר שמרים עם מים וסוכר מערבבים קצת .

התערובת תוססת כ- 10 דקות.

ואז מוסיפים את הביצים ושאר המצרכים. לשים את הבצק 10 דקות לישה איטית.

במידה וחסר נוזלים תוסיפו עוד טיפה מים.

נותנים לבצק מנוחה בחוץ של חצי שעה ומכניסים עטוף או בתוך קופסה גדולה וסגורה למקרר.

לפחות 4 שעות .

את הנטורינה או החמאה הנותרת (120גר’ )מוציאים החוצה שעה לפני הרידוד של הבצק.

מחלקים בצק ל- 2

מרדדים כל חלק של הבצק למלבן דק ככל האפשר.

מורחים חצי מהנטורינה/חמאה על כל שטח הבצק .

מגלגלים כמו כרוכית .ומקפלים לשבלול.

מניחים בתוך הקופסה.

כך עושים גם עם החלק השני.

מכניסים למקרר ללילה .

מוציאים את הבצקים, ומרדדים שוב מלבן גדול וארוך.

מקפלים על 3 ליצירת ריבוע.

מניחים שוב במקרר ל-2 שעות לפחות.

הכנת מלית –

ממיסים חמאה/נטורינה במיקרו.

מערבבים עם הסוכר.

מוסיפים גם את הביצה ומערבבים, מוסיפים את קמח השקדים וכל שאר המצרכים.

מכניסים למקרר.

מוציאים את הבצק.

מרדדים כל חלק למלבן עובי של חצי ס”מ לערך.

חותכים כל מלבן ל- 6 משולשים גדולים .

מחלקים את המלית ל-12

מניחים בקצה המשולש כמות נאה מהמלית.

מגלגלים וסוגרים לצורת קרואסון.

מניחים בתבנית.

התפחה של 45 דקות -מקום חמים.

מברישים בעדינות ביצה ומפזרים שקדים פרוסים.

אפייה 180 מעלות 20-25 דקות.

כשהם יוצאים מהתנור , מברישים את הקרואסונים בסירופ סוכר.

הכנת הסירופ-

חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר – לבשל עד שמסמיך להוסיף 2 טיפות מיץ לימון.

 

מגישים טרי וחמים עם אבקת סוכר למעלה

זה תענוג

ג ד ו ל !!!!

כנסו לסרטון הכנה והסברים –

 

אם נשאר – אפשר ומומלץ להקפיא.

אחרי שעומד כמה שעות ורוצים להגיש – מכניסים למיקרו ל-10 שניות

ומגישים.

 

כל עוגות השמרים שלי 

 

מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

 

 

 

Subscribe
Notify of
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
שני
8 months ago

איך אפשר טבעוני בלי ביצים ?

9 months ago

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but certainly you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

9 months ago

Elitepipe Plastic Factory’s commitment to customer satisfaction is evident in their prompt delivery schedules and exceptional after-sales service. Elitepipe Plastic Factory