דג ספניול
דג קרפיון מטוגן שמונח בתוך רוטב שום בתחמיץ הנקרא מוז’דיי.
מאכל עממי רומני שמכינים בכל בית רומני טוב.
אצל חמותי ז”ל , היה מונח תמיד במקרר בתוך כלי אמייל.
כשהיינו נכנסים אליה הבייתה דבר ראשון שבעלי היה בודק, אם יש דג במקרר.
אז החלטתי להפתיע אותו ולהכין לשבת .
מאוד פשוט וקל להכנה .
המתכון של סבתא נחמה ז”ל .
המנה מוגשת עם ממליגה טובה וסלט צנוניות רומני
מנת דגים רומנית מושלמת לכל אוהבי הדגים .
המצרכים –
דג קרפיון טרי בינוני חתוך לפרוסות
1/4 כוס קמח לבן/ בפסח קמח תפוחי אדמה
1/4 כוס קמח תירס (מלאי)
מלח, פלפל
שמן לטיגון
לרוטב מוז’דיי-
1/2-1 ראש שום כתוש
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
1/4 כוס מים
מלח,פלפל
1/2 כפית סוכר
עלה דפנה
לממליגה-
3 כוסות מים
כוס קמח תירס רומני
מלח, פלפל
כף חמאה
מתחילים בהכנת המוז’דיי-
מערבבים את כל המצרכים ומשהים בצד כמה שעות.
את הדג שוטפים היטב וממליחים מעט.
מערבבים את הקמחים עם מלח ופלפל .
מצפים את פרוסות הדג בקמח היטב מכל הצדדים.
מכניסים לטיגון בשמן עמוק, עד הזהבה יפה.
הגשת המנה-
מניחים פרוסות הדג ושופכים את הרוטב.
אפשר לאכול גם חם וטרי וגם לאחר קירור במקרר- הדג סופג את הטעמים
ומקבל את טעמו המיוחד.
ממליגה מכינים כך-
בסיר מערבבים קמח ומים מבשלים על אש בינונית וטורפים עד לקבלת
דייסה סמיכה.
משלבים מלח פלפל וכף חמאה.
מקשטים בשמיר קצוץ
בתאבון 🙂
המאכל נקרא ברומנית – Pește (crap) marinat în mujdei de usturoi
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !