געגועים ליוון – ספנקופיתה פשטידת פילו יוונית עם תרד וגבינת פטה Spanakopita

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

ספנקופיתה / ספנקופיטה  Spanakopita 

פשטידת ירק וגבינות יוונית נהדרת והיא אחד מהמאכלים הפופולארים ביוון.

פשטידה מנחמת וטעימה שעשוייה משכבות עלי פילו פריכים מתפצפצים בפה ובפנים מלית נהדרת של תרד טרי וגבינת פטה.

אם אתם מכינים ארוחה בסיגנון יווני לבראנץ' של שבת בבוקר – ספנקופיתה חייבת להיות במרכז הארוחה .

לצד מזטים וסלט יווני עם עוד כמה מאפים קטנים,  זו יכולה להיות ארוחה נהדרת שאהובה תמיד על כולם!

אם אנחנו לא יכולים כרגע להיות ביוון – נביא את יוון אלינו הבייתה !

מה מכינים ?

תערובת תרד טרי והמון!

מצטיידים בגבינת פטה איכותית – יש גם גבינות תוצרת יוון בשווקים !

עלי פילו וחמאה

מכינים תבנית מלבנית 20/30 משומנת בחמאה

מחממים תנור על 180 מעלות

המצרכים –

אריזה בצק פילו שמרית

חבילה גדולה של תרד טרי (כ- 400 גר') עדיף לקנות בשווקים.

בצל קצוץ

200 גר' גבינת פטה מפוררת

אריזה של גבינת ריקוטה או קוטג' (250 גר')

2 כפות גבינת גאודה או פרמזן, מוצרלה או קצ'קבל (אחת מהצהובות )

2 ביצים

כף קמח

כ- 70 גר' חמאה מומסת

אופן ההכנה –

  • מטגנים את הבצל במעט שמן זית ממש עד לשקיפות קלה
  • קוצצים את התרד היטב וחולטים אותו מעט במיקרו – סוחטים מהנוזלים ומקררים
  • מעבירים לקערה את התרד והבצל, מוסיפים את שאר המרכיבים הגבינות הביצים והקמח .
  • משמנים דף פילו ומניחים בתבנית כך עושים עם מחצית מהדפים בחבילה עד שנוצרת שכבה יפה של עלים מרוחים ביניהם בחמאה
  • מניחים את המלית מעל העלים וממשיכים לכסות עם עוד עלים וחמאה, מלמעלה- הסבר מפורט בסירטון המצורף בהמשך


  • חותכים את הפשטידה לפני האפייה למנות

  • מכניסים לאפייה של כשעה או עד שממש רואים הזהבה יפה של המאפה.

 

  • מגישים חם חם וזה פשוט נפלא

חמה ,פריכה ומתפצפצת בפה – ספנקופיתה פשטידת פילו יוונית עם תרד וגבינת פטה Spanakopita

רוצו להכין !

פשטידות ומלוחים – כל המתכונים 

מתכונים מיוון 

עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

תגובות

תגובות