גולש הונגרי קלאסי – המדריך המלא להכנת גולש הונגרי
לאחרונה חזרתי מטיול בבודפשט המדהימה- ממליצה בחום במיוחד בעונת החורף.
מנת הגולש מוגשת שם כמעט בכל מסעדה .
הגולאש הוא מאכל הדגל של המטבח ההונגרי, אך נפוץ בכל רחבי אירופה .
מקורו של הגולש במאכל שהכינו רועי צאן החל מימי הביניים.
נזיד שהתבשל בסיר מעל אש גלויה והיווה ארוחה שלמה.
מתאפיין בפשטות ההכנה שלו.
הבישול הממושך מאפשר שימוש בחלקי בשר שונים גם זולים יותר,
ולכן היווה הגולאש מאכל של פשוטי העם והשכבות הנמוכות יותר.
גולש הונגרי הוא פשוט קלאסה – אוכל מחמם ומנחם !
מתכון קל ופשוט ומתאים לעונת החורף.
מה צריך להכנת מרק גולש הונגרי קלאסי ?
המצרכים לסיר לכ- 5 מנות
קילו בשר לבישול ארוך- צלי כתף מומלץ או אוסובוקו,שפונדה , צוואר
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 פלפל ירוק חריף
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית זרעי קימל
כפית קימל טחון
3 עלי דפנה
מלח, פלפל שחור לפי טעם
איך מכינים גולש הונגרי קלאסי ?
אופן ההכנה-
מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים את קוביות הבשר.
מטגנים היטב משני הצדדים ומשלבים את השום הפלפלים והתבלינים.
מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר.
מעבירים לאש נמוכה מכוסה ומבשלים כשעה.
לאחר שעה משלבים את תפוחי האדמה.
ממשיכים בבישול עוד כשעה וחצי שעתיים. עד שהבשר מתרכך.
בודקים אם צריך- להוסיף מים.
בתיאבון 🙂
מרק גולש הונגרי קלאסי תכינו ותהנו !
נפלא !
מרק גולש הונגרי קלאסי המדריך המלא מתנות קטנות בלוג אוכל
מוזמנים לדף הפייסבוק שלי לייק לדף ואתם מעודכנים בכל המתכונים ופעילות השבוע !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? באו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !