גביניות שמרים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

מתכון ל- גביניות שמרים אותנטיות

IMG_1458

גביניות מבצק שמרים

IMG_1401

 

גביניות שמרים אהובות עלי במיוחד.

מתכון של פעם, בצק שמרים כרוך, אוורירי ורך במילוי גבינה וצימוקים.

קלאסי וטעים .

מטבח מזרח אירופאי במיטבו – הונגרי-רומני שנכנס לכל הקונדיטוריות הטובות בארץ.

אין שבועות בלי גביניות

הרומנים קוראים לה "פלצ'ינטה", אצל ההונגרים זה – "טורוש בלש "

אצלנו במשפחה נהגה להכין את הגביניות סבתא אורה ז"ל חמתה של אחותי.

כל ערב שבועות נהגה להכין 2 תבניות מלאות בגביניות המושלמות האלה .

 

 

 

 

IMG_1391

IMG_1474

בצק שמרים – מעולה לגביניות -קרואסונים- דנישים וקראנצ'ים

הכמות לחצי קילו קמח – אפשר להכפיל את הכמויות כמובן.

איך מכינים גביניות מבצק שמרים ?

חצי קילו קמח

25 ג"ר שמרים טריים

2 חלמונים

1/3 כוס סוכר

1סוכר וניל

כפית גרד לימון טרי

כ- 3/4 כוס חלב

1/2 כפית מלח

200 ג"ר חמאה

 

אופן הכנת הבצק גביניות שמרים 

בכוס לערבב שמרים עם  מעט מהחלב וכפית סוכר, להניח להתפחה כמה דקות.

בקערת המיקסר להניח קמח, ביצים, וניל, חלב ותערובת השמרים,

להתחיל בלישה איטית כ-5 דקות ולהוסיף 100 ג"ר חמאה.

להמשיך ללוש עוד כ-7 דקות אם יש צורך להוסיף עוד מעט חלב.

לקראת סוף  הלישה להוסיף מלח וגרד לימון. הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולצאת רך , לא נוקשה .

להניח כרבע שעה מכוסה בניילון בטמפרטורת החדר .

לאחר מכן להכניס לקירור של כשעתיים לפחות.

 

 לרדד את הבצק למלבן גדול. למרוח את 100 ג"ר החמאה הנותרת, על 2/3 בצק ולקפל על שלוש . 

לקפל לריבוע. לעטוף בניילון לא הדוק.

 

להכניס לקירור- ל-3 שעות לפחות.

לרדד שוב את הבצק למלבן גדול ולקפל שוב ללא חמאה.

להכניס לקירור ללילה.

 

המילוי לגביניות-

350 ג"ר גבינה למאפים  כמו טוב טעם ,טובורוג וכדומה (להכנת טוב טעם בייתית  כנסו ל- כאן)

1/2 כוס סוכר

3 כפות שמנת מתוקה או גבינת שמנת 

1 כף קורנפלור

1 ביצה קטנה

גרד לימון

רום או וניל איכותי

חופן צימוקים/אוכמניות מיובשות

 

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של מתנות קטנות 

 

הכנת גביניות שמרים –

מחלקים את הבצק ל- 3 

משטחים כל חלק למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ.

מחלקים את הבצק לריבועים, כ- 10-12.

שמים כף מילוי וסוגרים לצורת מעטפה. 

מורחים על פינות הריבועים ביצה טרופה ומהדקים.

IMG_1354 IMG_1355

IMG_1361

מניחים אותן צמודות על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

לאחר התפחה של כ- 40 דקות,

מורחים בביצה ומכניסים לתנור  מחומם על 170-180 לאפייה של כ-40 דקות.

כשגביניות יוצאות מהתנור להבריש במי סוכר 

בתאבון!

 

IMG_1369

IMG_1372

IMG_1379

גביניות קלאסיות מבצק שמרים פנקו את עצמכם ואת המשפחה ותכינו !

IMG_1416

 

חג שבועות שמח 🙂

כנסו לעוד מתכוני שבועות 

 

מתכוני השמרים שלי 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

נרשמים  לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

 אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

 

 

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות