
גביניות שהכנתי מבצק שמרים -עלים , כמו שמכינים בקונדטוריות.
קצת השקעה אבל שווה כל ביס!
המצרכים להכנת הבצק-
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
1 ביצה
כ- 350 מ”ל חלב
1/4 כפית מלח
1/4 כפית גרד לימון
1 סוכר וניל
200 ג”ר חמאה לקיפול.
למילוי גבינה-
400 ג”ר גבינת טוב טעם או גבינת טובורג.
100 ג”ר גבינת שמנת
1 ביצה
1כף קורנפלור
1 כף רום או וניל
כפית גרד לימון
לשילוב – דובדבנים טריים מתוקים או צימוקים או אוכמניות
אופן הכנת הבצק-
את השמרים להמיס ברבע כוס חלב עם מעט סוכר ולהניח להתפחה כ- 5 דקות.
להניח בקערת המיקסר קמח ביצה תערובת שמרים ושאר המצרכים חוץ מהחמאה,
ללוש למשך כ- 4-5 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך הנפרד מדפנות הקערה.
מכניסים את הבצק עטוף בניילון לא הדוק למקרר לשעתיים לפחות.
מחלקים את החמאה לשניים.
מרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים 100 גרם חמאה על 3/4 מהבצק ומקפלים כקיפולי בצק עלים.
מכניסים למקרר ל כ- 4 שעות.
מוציאים ומרדדים שוב לעלה, מורחים את 100 גרם החמאה הנותרת, ושוב מקפלים קיפול עלים.
מכניסים למקרר לכמה שעות וחוזרים על פעולת הרידוד והקיפול עוד פעם ללא מריחה.
עוטפים את הבצק ומניחים ללילה במקרר.
מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים
מרדדים כל חלק למלבן וחותכים לריבועים.
מניחים כף מהמילוי במרכז הריבוע , מניחים דובדבן על הגבינה וסוגרים שתי קצוות כמעטפה.(בחלק שמתי דובדבן ובחלק צימוקים.)
נעזרים במעט ביצה טרופה .
מניחים להתפחה כחצי שעה , מורחים בביצה טרופה ומכניסים לתנור מחומם 180 לכ- 20-30 דקות עד להזהבה יפה.
להרתיח 1/3 כוס סוכר עם רבע כוס מים להוסיף כפית רום ולהבריש את הגביניות שיוצאות מהתנור.
מהבצק אפשר להכין גם דניש אגוזים או רוגלאך
מצרכים למילוי אגוזים –
150 ג”ר אגוזים טחונים גס
1/2 כוס סוכר
1 ביצה קטנה
1 כף קמח
כף ליקר שקדים
1/2 כפית גרד לימון
50 ג”ר חמאה מומסת