לפינוק השבת הכנתי בריוש ריקוטה , עוגת שמרים חמאתית עם מילוי מענג של
גבינת ריקוטה וקצת צימוקים.
עוגה בהחלט שווה וממש ממש טעימה
בצק בריוש שמרים עשיר בחמאה זה תמיד סיבה לחגיגה.
2 עוגות גדולות
תבנית חלה או אינגליש גדולה.
הזדמנות לחסל את החמץ רגע לפני שהפסח מגיע …
ולפני שאתם שואלים – אז כן, אפשר להכין את העוגות בכל מילוי אחר ,
הבצק פשוט מעולה !
המצרכים-
חצי קילו קמח
25 גר’ שמרים טריים /10 גר’ שמרים יבשים
3 ביצים
200 גרם חמאה- חתוכה לקוביות.
כ- 1/3 כוס חלב
חצי כפית מלח
1/2 כוס סוכר
כפית מחית וניל או סוכר וניל
גרידה מלימון
מלית ל- 2 עוגות-
500 גרם גבינת ריקוטה
(אם אין לכם ריקוטה – תחליפו בגבינה לאפייה – כאן המתכון)
2 כפות גבינת שמנת
1/2 כוס סוכר
כפית מחית וניל /סוכר וניל 2 שקיות
ביצה
3 כפות קורנפלור 40 גרם
גרידה מלימון
חופן צימוקים – לא חובה
אופן ההכנה –
מערבבים את השמרים עם רבע כוס מהחלב וכף מהסוכר .
נותנים לתערובת לתסוס כ- 10 דקות.
מוסיפים לקערה – קמח מנופה ,סוכר ביצים ,מלח וניל מערבבים ומתחילים בלישה.
מוסיפים בהדרגה את החמאה .
במידה ויש צורך מוסיפים עוד חלב.
לשים 10 דקות עד לבצק חלק רך וגמיש.
עוטפים את הבצק ומעבירים למקרר.
לילה לפחות – אפשר גם יום מראש להכין.
מחלקים בצק ל- 2
מערבבים את מצרכי מלית הריקוטה.
מרדדים למלבן גדול מורחים את המלית ומגלגלים לכרוכית – הכי פשוט.
מניחים על ניר אפיה בתבנית .
נותנים לעוגות תפיחה של כ- 40 דקות .
מורחים ביצה- אפשר לקשט בגבישי סוכר
ומכניסים לאפייה 180 מעלות 30-40 דקות אצלי זה לוקח יותר אפילו.
כל תנור זה קצת שונה.
עוגה משגעת והריח מטריף.
מתכונים לכל עוגות השמרים שלי
עוגות לשבת – מבחר גדול של מתכונים
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
מתכונים לפסח