בריוש ריקוטה – עוגה לשבת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

לפינוק השבת הכנתי בריוש ריקוטה , עוגת שמרים חמאתית עם מילוי מענג של

גבינת ריקוטה וקצת צימוקים.

עוגה בהחלט שווה וממש ממש טעימה

בצק בריוש שמרים עשיר בחמאה זה תמיד סיבה לחגיגה.

2 עוגות גדולות

תבנית חלה או אינגליש גדולה.

הזדמנות לחסל את החמץ רגע לפני שהפסח מגיע …

ולפני שאתם שואלים – אז כן, אפשר להכין את העוגות בכל מילוי אחר ,

הבצק פשוט מעולה !

המצרכים-

חצי קילו קמח

25 גר’ שמרים טריים /10 גר’ שמרים יבשים

3 ביצים

200 גרם חמאה- חתוכה לקוביות.

כ- 1/3 כוס חלב

חצי כפית מלח

1/2 כוס סוכר

כפית מחית וניל או סוכר וניל

גרידה מלימון

מלית ל- 2 עוגות-

500 גרם גבינת ריקוטה

(אם אין לכם ריקוטה – תחליפו בגבינה לאפייה – כאן המתכון)

2 כפות גבינת שמנת

1/2 כוס סוכר

כפית מחית וניל /סוכר וניל 2 שקיות

ביצה

3 כפות קורנפלור 40 גרם

גרידה מלימון

חופן צימוקים – לא חובה

אופן ההכנה –

מערבבים את השמרים עם רבע כוס מהחלב וכף מהסוכר .

נותנים לתערובת לתסוס כ- 10 דקות.

מוסיפים לקערה – קמח מנופה ,סוכר ביצים ,מלח וניל מערבבים ומתחילים בלישה.

מוסיפים בהדרגה את החמאה .

במידה ויש צורך מוסיפים עוד חלב.

לשים 10 דקות עד לבצק חלק רך וגמיש.

עוטפים את הבצק ומעבירים למקרר.

לילה לפחות – אפשר גם יום מראש להכין.

מחלקים בצק ל- 2

מערבבים את מצרכי מלית הריקוטה.

מרדדים למלבן גדול מורחים את המלית ומגלגלים לכרוכית – הכי פשוט.

מניחים על ניר אפיה בתבנית .

נותנים לעוגות תפיחה של כ- 40 דקות .

מורחים ביצה- אפשר לקשט בגבישי סוכר

ומכניסים לאפייה 180 מעלות 30-40 דקות אצלי זה לוקח יותר אפילו.

כל תנור זה קצת שונה.

עוגה משגעת והריח מטריף.

מתכונים לכל עוגות השמרים שלי 

עוגות לשבת – מבחר גדול של מתכונים 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

מתכונים לפסח 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments