בקלאווה פרג ואגוזים ממכרת פשוט חלום !
מאפה פילו במלית עסיסית של פרג והמון אגוזים בסירופ תפוזים ארומטי – פשוט חלום של עוגה.
והיא במיוחד למשלוחי המנות שלכם .
השנה משלוח המנות הולך להיות מפתיע במיוחד עם הבקלאווה הממכרת הזו,
לכל אוהבי הפרג – מאפה מושלם, פשוט פגז !!!
בצק פילו קראנצ’י – מלית רכה ועסיסית של פרג וכל הטוב הזה עם התוספת של החמאה
גם בעלי בפילו וגם במלית הופך את הבקלאווה למעדן אמיתי .
איך מכינים בקלאווה פרג ואגוזים ?
המצרכים –
אריזה בצק פילו של שמרית (בצק זמין במקרר – אין צורך להפשיר מאוד נוח לעבודה, העלים יוצאים אחד אחד שלמים ומדוגמים !)
200 גר’ פרג טחון טרי
150 גר’ אגוזי מלך טחונים חלק גס וחלק לפירורים.
3/4 כוס סוכר
2 כפות דבש
3/4 כוס חלב
כף קמח
כף קורנפלור
50 גר’ חמאה
מעט וניל או רום
גרידה מתפוז טרי
100 גר’ חמאה מומסת
למריחה –
3-4 כפות ריבת תות או אחרת
לסירופ-
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים
מיץ מחצי תפוז
גרידה של תפוז
מקל קינמון
מעט ציפורן
גרעין הל כתוש
אופן ההכנה –
- מכינים קודם את הסירופ שיספיק להתקרר –
- מבשלים את כל מצרכי הסירופ כ- 20 דקות או יותר עד שהוא מסמיך .
- מכינים את תערובת הפרג–
- מחממים חלב חמאה סוכר ופרג על להבה בינונית עד שהתערובת מסמיכה מעט.
- מורידים מהאש ומשלבים את שאר המרכיבים – חמאה ,וניל,אגוזים גרידת תפוז.
הכנת העוגה –
- מוציאים את עלי הפילו מהאריזה ומכסים במגבת. הבצק מכיל 16 עלים
- מוציאים עלה אחד ומורחים בחמאה המומסת
- מניחים בתבנית וכך ממשיכים 8 שכבות (חצי מכמות העלים)
- מורחים את השכבה האחרונה בריבה
- מעבירים את מלית הפרג מעל הריבה.
- ממשיכים להניח על הפרג את העלים הנותרים מרוחים בחמאה בין השכבות .
- חותכים מעט את השכבה העליונה לריבועים, כדי שאחרי האפייה יהיה קל יותר לחתוך למנות.
- מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב יפה
- כשהמאפה יוצא מהתנור מברישים אותו בנדיבות בסירופ הסמיך. (לא השתמשתי בכל הסירופ – בערך ב- 1/2 כוס ).
- מחכים שהמאפה יתקרר ויתגבש – מומלץ להגיש אחרי יום.
מאפה פרג חלומי – מלא בטעמים פשוט מ ע ד ן !!!
מאגר ענק של מתכונים לפורים
מכורים לפרג ?
הגעתם לבלוג הנכון ! המאגר הגדול של מתכונים עם פרג כאן בקישור
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ? – מתכוני פרג חדשים בדרך אז כדאי !!!