בקלאווה – מלפוף בצק פילו מלא באגוזים במיוחד לט”ו בשבט

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מלפוף – בקלאווה בצק פילו במילוי תערובת אגוזים

מלפוף – סוג של בקלאווה מגולגלת –  קינוח אהוב על כולנו מהמטבח הערבי, הבלקני ,הרומני ועוד מטבחים ים תיכונים אחרים.

עלי פילו פריכים במלית של אגוזים או פיסטוקים ,

מתובלים בתבלינים ארומטיים נפלאים, אחד הקינוחים האהובים שיש.

קינוח מושלם שהופך לפרווה/ טבעוני בקלות אם משתמשים בשמן במקום בחמאה.

את העלים אפשר למרוח בשמן חמניות – ספריי שמן או בחמאה מומסת

אפשר לערבב חמאה מומסת עם שמן.

כל מלפוף מורכב מ- 2 עלי פילו ,

כדי ליצור את הצורה של המלפוף נעזרים בשיפוד או מקל עץ.

במקרה שלי – לא היה ברשותי מקל אחד גדול אז נעזרתי בשני שיפודי עץ .

אפשר להכין רק עם פיסטוקים או מלית אגוזים מעורבת.

כמות כוללת ל- 8 מנות 400 גר’ פיסטוקים/אגוזים

השתמשתי בבצק פילו הנפלא של שמרית  בצק זמין במקרר – אין צורך בהפשרה והעלים יוצאים אחד אחד שלמים ומדוגמים ! נמצא קבוע במקרר שלי .

המצרכים להכנה –

חבילת עלי פילו מצוננים של שמרית

100 גר’ פיסטוקים

200 גר’ אגוזי מלך

100 גר’ אגוזי לוז

3 כפות סוכר חום

3 כפות סילאן/דבש

גרידה מתפוז שלם

3 גרעיני הל כתושים (רבע כפית הל טחון)

כפית גדושה קינמון

רבע כפית ציפורן

כף שמן/חמאה מומסת

מעט מיץ תפוזים (לאלה שאינם טבעונים – אפשר חלבון של ביצה)

מצרכים לסירופ-

כוס וחצי מים

כוס סוכר

2 כפות דבש

חצי לימון סחוט

2 גרעיני הל כתושים מעט

קליפת תפוז

מקל קינמון

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

איך מכינים מלפוף – בקלאווה מבצק פילו במילוי תערובת אגוזים

אופן ההכנה –

טוחנים את האגוזים – אני טוחנת במעבד קטן חלק נטחן לפירורים דקים וחלק קצת יותר גסים.

מניחים בקערה ומשלבים את שאר המצרכים.

מערבבים לתערובת אחידה.

מוציאם את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח העבודה . מכסים במגבת.

מניחים עלה אחד של פילו ומורחים בשמן/חמאה .מניחים עלה נוסף מעליו וגם אותו מורחים בשמן.

מניחים בקצה הבצק את השיפודים ומגלגלים את הבצק גלגול אחד מעל.

מניחים שורה של מלית אגוזים ומגלגלים לכרוכית.

בעזרת השיפודים מכווצים את הבצק לאמצע ושולפים את השיפודים החוצה.

כאן בסירטון תראו בדיוק איך מכינים

מניחים בתבנית על גבי נייר אפיה.

כך עושים עם כל שאר העלים.

מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 מעלות כ- 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה.

מבשלים את מצרכי הסירופ עד שהוא מסמיך בערך 20 דקות. מקררים ומניחים בצד.

כשהמאפה חם ויוצא מהתנור משקים אותו בסירופ המתובל .

זה פשוט נפלא – רוצו להכין

ממש קל להכנה !

 

מבחר ענק של קינוחים פרווה 

מתכונים לפורים

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי –  מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

 מתייגים אותי באינסטגרם 

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

 

 

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
פנינה
6 months ago

תודה רבה על המתכון. טעים.
אך הסירופ מסרב להיות סירופ. יש סיכוי שכוס וחצי מים היתה כמות גדולה מידי?

אפרת
1 year ago

כמה זמן מראש אפשר להכין ?