בלינצ’ס בשר ברוטב פטריות כמו של פעם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בלינצ’ס בשר ברוטב פטריות כמו של פעם.

חלק מאיתנו המבוגרים יותר,  זוכרים את ארוחות החתונה הקבועות בשנות ה-70 , 80.

בכל חתונה התפריט היה ממש זהה.

מנת הביניים של הבלינצ’ס עם הבשר ברוטב פטריות הייתה ממש פופולרית ואהובה.

במשך השנים היא קצת נשכחה וכמעט לא רואים אותה בשום מקום אלה אם כן מכינים בבית.

כמו שאתם כבר מכירים אותי אני מאוד אוהבת לחזור למתכונים של פעם של ילדותי .

כאן המתכונים הנוסטלגיים שלי.

מנת הבלינצ’ס המופלאה הזו היא חלק מתפריט החג שלי.

מנה ממש פשוטה להכנה ומתאימה מאוד למנות הראשונות של ראש השנה.

מרשימה וחגיגית ממש חלומית !

מלית רכה של בשר עם פטריות,  בשילוב הבצק של הבלינצ’ס והרוטב העשיר,

זה אחד מהביסים היותר טעימים שתאכלו !

מתכון לעלי בלינצ’ס תוכלו למצוא כאן 

מנה שבהחלט כל אחד יכול להכין גם המתחילים שביניכם.

מעט מצרכים והמון טעם

בואו להכין ,

בלינצ’ס בשר ברוטב פטריות כמו של פעם

 

 

לתערובת הבשר

800 גר’ בשר בקר טרי איכותי

אריזה של פטריות טריות

2 בצלים גדולים קצוצים

מלח, פלפל

כף דבש

 

להכנת רוטב הפטריות-

בצל גדול קצוץ

אריזה של פטריות טריות

כף אבקת מרק פטריות או קמח

כוס וחצי עד 2 כוסות מים

חופן נדיב של שמיר קצוץ (או כל ירק אחר שאוהבים)

מעט מלח,פלפל שחור

לקישוט-  וגם טעם

חופן שקדים מולבנים פרוסים דק קלויים ממש מעט

איך מכינים בקלות בלינצ’ס בשר ברוטב פטריות כמו של פעם ?

אופן ההכנה –

 

הכנת תערובת הבשר-

מכינים 2 מחבתות.

במחבת אחת מטגנים ב 2-3 כפות שמן את 2 הבצלים הקצוצים.

לאחר שהבצלים התקרמלו משלבים את הבשר.

צורבים היטב מכל הצדדים.

מתבלים במלח, פלפל ודבש ומוסיפים רבע כוס מים.

מכסים ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ- 20 דקות.

מורידים ומקררים.

במחבת נוספת מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן , שהבצל זהוב ,משלבים פטריות קצוצות דק.דק.

מטגנים היטב מספר דקות תוך כדי עירבוב.

הפטריות מאבדות מהנפח וזה בסדר.

מורידים מהאש ומעבירים לקערה.

לאחר שהבשר התקרר מעבירים אותו למעבד מזון.

טוחנים בפולסים עד שהוא הופך לפירורי.

מעבירים לקערה עם הפטריות.

מערבבים היטב.

מתקנים תיבול אם חסר – מלח פלפל.

מניחים כף גדושה של מלית בקצה עלה הבלינצ’ס ומגלגלים ויוצרים גליל.

כך עושים עם שאר העלים.

מכינים את הרוטב של הפטריות-

מטגנים בצל היטב עד להזהבה.

מוסיפים את הפטריות הפרוסות דק.

מטגנים מעט עד שהן נצלות מכל הצדדים.

מוסיפים מרק פטריות או קמח מערבבים ומשלבים את המים.

מתבלים , במלח ופלפל שחור.

לאחר שמכבים את האש משלבים את השמיר הקצוץ.

 

לפני ההגשה – מחממים מחבת טפלון עם ממש מעט שמן – אפשר בריסוס.

מטגנים/צולים את הבלינצ’סים מכל הצדדים.

אפשר להכין מראש וכשבאים האורחים פשוט מחממים בתנור לכמה דקות.

מעבירים לצלחת הגשה.

מניחים כף גדושה של רוטב על הבלינצ’ס ומפזרים מעט שבבי שקדים קלויים.

בלינצ’ס בשר ברוטב פטריות כמו של פעם

איזה ביס מושלם !

 

איך מגלגלים בלינצ’ס ? כנסו לסירטון

 

 

מבחר ענק של מתכונים לראש השנה ולחגי תשרי 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

וגם משתפים בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments