בסופשבוע האחרון הכנתי לארוחת ערב פינוק למשפחה ממש בקלות.
מאפה פילו במילוי חצילים עגבניות ,גבינת פטה יוונית ועוד .
יצא מאפה יפייפה וגם מאודד טעים .
קראנצ’י מהבצק הנפלא שעוטף מלית נהדרת שבדיוק מתאימה לסגור ארוחת ערב קלילה ,
או חלק מאירוח חלבי עשיר ומפנק.
לוקחים ביס ומרגישים את כל הטעמים של יוון בביס אחד.
בתוך המאפה הכנסתי גם קרוטונים שאני מכינה לבד בבית.
לחם ישן שנשאר לכם ולא אוכלים,
חותכים לקוביות קטנות , שימו על ניר אפייה קצת משומן בשמן זית ערבבו.
אפייה ב 150 מעלות עד שמתייבש.
מאחסנים בצנצנת וזה תמיד טעים להוסיף- לסלטים,למרקים
והנה גם פה אפילו בתוך מאפה.
המצרכים-
בצק פילו שמרית
כשליש כוס שמן זית (או חמאה מומסת)
3-4 חצילים
4 עגבניות אדומות בשלות
חצי כוס קרוטונים (עדיף תוצרת בית)
150 גרם גבינת פטה יוונית או (מה שיש לכם בולגרית,פטה אחרת ,צפתית)
150 גרם גבינה צהובה מגורדת שמתי גאודה.
חופן עלי אורגנו מיובשים
אופן ההכנה –
חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כס”מ .
מניחים על ניר אפיה מעט משומן .ממליחים עם מלחיה ממש מעט.
מזלפים גם מעל .
מכניסים לתנור 190 מעלות כחצי שעה עד שמזהיב. להפוך באמצע לצד השני.
לקרר.
חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
מעבירים לקערה.
חותכים את הפטה ומפוררים לתוך הקערה.
מוסיפים גם קרוטונים ואורגנו יבש מפורר.
מערבבים טוב.
פותחים את עלי הפילו.
מורחים עלה בשמן זית/חמאה.
מקפלים לחצי ואז למרובע.
מניחים על ריבוע של ניר אפיה ומעבירים לתבנית שקעים (של מאפינס)
כך עושים עם שאר הבצק.
לאחר שכל הקערות מוכנות, מסדרים פרוסת חציל ומעליו כף גדושה של תערובת העגבניות.
מעל סוגרים עם עוד פרוסת חציל וחופן של גבינה צהובה.
לוקחים את קצוות הבצק וסוגרים את המאפה.
מכניסים לאפיה 180 מעלות חצי שעה.
אחר – מורידים את התבנית לתחתית התנור לאפיה טובה יותר של תחתית המאפה.
עוד כ- 10 דקות או תבדקו אם נאפה טוב גם מלמטה.
אני אוהבת את המאפים שלי אפויים היטב.
זהו מגישים חם ובתאבון
מאפה משגע טעים ועשיר ומאוד יפה להגשה.