ביס מטורףףף – טארט תפוחים קייצי וקליל עם קרם וניל ושקדים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי השבוע פינוק למשפחה , מהיר וטעים .

טארט במילוי קרם וניל נהדר על בסיס שמנת ומעליו פרוסות דקיקות של תפוחים כל זה בתוך בצק עלים קריספי , ביס מושלם וטעים.

דמיינו לכם ביס של קרמשניט אפוי עם נגיעות של תפוח עץ חמים .

ממש קל להכנה ומהיר .

מכינים קרם וניל זה לוקח בדיוק 10 דקות.

פותחים את בצק העלים על תבנית עגולה (קוטר 24)

ממלאים בקרם, מעליו מניחים פרוסות דקיקות של תפוח עץ (אפשר לשלב פרי אחר כמו שזיפים ,משמש דובדבנים וכו')

סוגרים ומקשטים בשאריות הבצק ומפזרים סביב גם שקדים פרוסים.

פשוט ,טעים וקל.

הטראט טעים ברגע שהוא יוצא מהתנור.

אך אפשר גם לאחסן בקירור ולחמם מחדש לפני ההגשה.

 

המצרכים-

בצק עלים שמרית (300 גרם)

לקרם וניל – פטיסייר

כוס שמנת מתוקה (במידה ורוצים פחות קלוריות – מחליפים בחלב )

חצי כוס חלב

ביצה

חלמון

כפית מחית וניל

1/3 כוס סוכר

30 גרם קורנפלור (3 כפות)

לתפוחים –

2 תפוחי עץ רכים או מסוג זהוב או חרמון,יונתן

גרידה מלימון +מיץ מחצי לימון

שקית סוכר וניל

*את התפוחים ניתן להחליף לפרי עונתי אחר.

אופן ההכנה –

מחממים שמנת , וניל וסוכר בקלחת לסף רתיחה.

מערבבים את החלב עם הקורנפלור עד שנמס לגמרי.

טורפים את הביצים ומשלבים לקערה החלב עם הקורנפלור, מערבבים היטב.

מורידים מהאש,  ומשלבים תוך כדי השוואת טמפרטורה את תערובת החלב לתוך השמנת החמה.

טורפים היטב ומחזירים לאש לבישול עד שמסמיך היטב. זה לוקח בערך 2-3 דקות.

מורידים מהאש ומקררים היטב.

אפשר להניח בתוך מי קרח וזה מזרז את התהליך.

את התפוחים קולפים וחתכים דק דק לפרוסות. מערבבים עם קליפת לימון,מיץ לימון וסוכר וניל.

פותחים את הבצק .

מעבירים על נייר אפיה גדול.

מניחים בתבנית ומהדקים לתחתית.

חותכים שאריות של הבצק סביב – משאירים שוליים של 3 ס"מ.

מעבירים את קרם הוניל מעל הבצק.

מפזרים למעלה את פרוסות התפוחים בצורה אחידה.

סוגרים מעט את הבצק מהשוליים .

לוקחים את שאריות הבצק אוספים יחד ומרדדים שוב לבצק דק.

אפשר לשים בצורת שתי וערב או לחתוך בחותכן דוגמא לבצק,כמו שאני עשיתי

(יש לקנות בשווקים או בחנויות סטוק)

מורחים ביצה טרופה ומפזרים פרוסות שקדים בנדיבות סביב הטארט.

אפייה 175 מעלות 40 דקות או עד שרואים אפייה זהובה יפה.

בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

טארט מהודר ויפה וברור שטעים.

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

"מתנות קטנות בלוג אוכל "

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

מתכונים נוספים עם קרם פטיסייר 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

טארט תפוחים קייצי וקליל עם קרם וניל ושקדים

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments