עוגת שמרים במילוי קרם חלבה ופיסטוקים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת שמרים במילוי קרם חלבה ופיסטוקים

הכנתי לשבת בצק שמרים נהדר.

החלטתי להכין מילוי של חלבה .

אצלנו כולם בעד חלבה , מאוד אוהבים את הטעמים האלה.

הכנתי קרם משגע עם חלבה ושמנת וגם הוספתי טחינה כדי לחזק את

הטעם של החלבה.

יצאו עוגות משגעות וטעימות

רכות עסיסיות ומלאות בטעם נפלא – שילוב פצצה.

העוגות יכולות להפוך בקלות גם לפרווה.

הכל כתוב ומוסבר במתכון

סרטון לצפייה באינסטגרם כאן

ל- 2 עוגות

הכנתי בתבנית חלה – אינגלישקייק גדולה יותר

המצרכים-

חצי קילו קמח (3 וחצי כוסות)

כף שמרים יבשים (10 גרם)

כף סוכר

חצי כוס מים

ביצה

רבע כוס סוכר

חצי כפית מלח

150 גרם חמאה/נטורינה רכה

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון למי שאוהב

למילוי – קרם חלבה (ל- 2 עוגות)

אריזה שמנת מתוקה /פרווה (250 מ”ל)

200 גר’ חלבה

חצי כוס סוכר

4 כפות טחינה גולמית

כפית מחית וניל (או שקית סוכר וניל)

לפיזור –

פירורי חלבה – חופן לכל עוגה

פיסטוקים גרוסים  חופן לכל עוגה

אופן ההכנה –

מתחילים בהכנת הבצק –

לקערת המיקסר נערבב שמרים עם מים וכף סוכר.

ניתן לתערובת 10 דקות לתסיסה.

לאחר מכן מערבבים את הביצה והחמאה/נטורינה רכה ומנפים את הקמח ושאר המצרכים.

מערבבים היטב ומפעילים את המיקסר.

בזמן לישת הבצק בודקים את חסר נוזלים מוסיפים עוד 2-3 כפות מים.

10 דקות לישה עד לקבלת בצק רך ונעים.

מניחים להתפחה כשעה ורבע , בשלב הזה אפשר גם להכניס לקירור במקרר ולהכין במועד מאוחר יותר.

מכינים את המלית –

מחממים שמנת עם סוכר עד כמעט רתיחה.

מערבבים היטב שהסוכר ימס.

מפוררים את החלבה לתוך השמנת.

מחכים כמה דקות ומערבבים בעזרת מטרפה.

החלבה נמסה לתוך התערובת והופכת לקרם.

מוסיפים וניל וגם את הטחינה ומערבבים היטב.

מכניסים לקירור להתייצבות של הקרם כדי שנוכל למרוח אותו על הבצק.

מחלקים בצק ל- 2

כל חלק מרדדים על גבי נייר אפיה למלבן גדול ודק מאוד.

מורחים מחצית מהקרם על פני כל המלבן.

מפזרים פירורי חלבה ופיסטוקים גרוסים.

מחלקים לחצי ומגלגלים כל חלק לגליל.

כורכים את שני הגלילים כמו בורג.

מעבירים עם הנייר לתבנית האפיה.

מתפיחים עוד כחצי שעה.

מורחים ביצה או חלמון מעל העוגה ומכניסים לאפיה. 180 מעלות 30-40 דקות.

עוגה מהממת וטעימה

לכל אוהבי החלבה.

אפשר להקפיא .

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments