בחש טבעוני- מתכון לבחש אורז ירוק בסגנון בוכרי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

בחש טבעוני- מתכון לבחש אורז ירוק בסגנון בוכרי

בחש הוא אורז ירוק בוכרי –  בדרך כלל מכיל בשר, אורז והמון עשבי תיבול.

הבחש נחשב לאחד המאכלים האהובים והחגיגיים של הבוכרים.

הכנתי בחש עשיר ומלא בטעמים ללא בשר !

את הבשר החלפתי באדממה – פולי סויה טריים שנותנים טעם ומירקם משגע.

אדממה, הם פולי סויה, שלמים . הם נמכרים בדרך כלל קפואים כשהם עדיין עטופים בתרמילים שלהם.

בואו להכין – ממש בקלי קלות , מנה מושלמת לימי הקיץ החמים – אורז שהוא פשוט חגיגה.

אז איך מכינים אורז בחש צמחוני טבעוני ללא בשר ?

המצרכים –  כ- 4 מנות

כוס וחצי אורז עגול שטוף היטב

כוס פולי סויה (אדממה מרוקנים מהתרמילים )

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור שמיר קצוץ

כוסברה גם למי שאוהב

חופן עלי נענע קצוצים

3-4 בצלים ירוקים קצוצים

בצל קצוץ

שמן , מלח פלפל שחור

אפשר להוסיף כמון או כל תבלין שאתם אוהבים אני לא הוספתי

אופן ההכנה-

מרוקנים את תרמילי האדממה – השתמשתי באדממה קפואה שהפשרתי.

בסיר רחב מטגנים את הבצל הקצוץ. משלבים בצל ירוק , מטגנים כ 2 דקות ומשלבים את כל הירוקים לעוד טיגון של 1-2 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את האורז והאדממה.

מוסיפים גם מים רותחים עד כס"מ מעל התערובת.

מתבלים בתבלינים מכסים את הסיר במכסה שמתחתיו מניחים מגבת.

מעבירים לבישול על אש נמוכה כ- 40 דקות.

מוכן – אורז עשיר ומלא בטעמים ארוחה שממש כיף לקבל !

 

אורז בחש משגע תרצו מתכון ?

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שישי, 16 באוגוסט 2019

 

מבחר מתכונים טבעוני 

כל מתכוני האורז שלי 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות