בחש טבעוני- מתכון לבחש אורז ירוק בסגנון בוכרי
בחש הוא אורז ירוק בוכרי – בדרך כלל מכיל בשר, אורז והמון עשבי תיבול.
הבחש נחשב לאחד המאכלים האהובים והחגיגיים של הבוכרים.
הכנתי בחש עשיר ומלא בטעמים ללא בשר !
את הבשר החלפתי באדממה – פולי סויה טריים שנותנים טעם ומירקם משגע.
אדממה, הם פולי סויה, שלמים . הם נמכרים בדרך כלל קפואים כשהם עדיין עטופים בתרמילים שלהם.
בואו להכין – ממש בקלי קלות , מנה מושלמת לימי הקיץ החמים – אורז שהוא פשוט חגיגה.
אז איך מכינים אורז בחש צמחוני טבעוני ללא בשר ?
המצרכים – כ- 4 מנות
כוס וחצי אורז עגול שטוף היטב
כוס פולי סויה (אדממה מרוקנים מהתרמילים )
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור שמיר קצוץ
כוסברה גם למי שאוהב
חופן עלי נענע קצוצים
3-4 בצלים ירוקים קצוצים
בצל קצוץ
שמן , מלח פלפל שחור
אפשר להוסיף כמון או כל תבלין שאתם אוהבים אני לא הוספתי
אופן ההכנה-
מרוקנים את תרמילי האדממה – השתמשתי באדממה קפואה שהפשרתי.
בסיר רחב מטגנים את הבצל הקצוץ. משלבים בצל ירוק , מטגנים כ 2 דקות ומשלבים את כל הירוקים לעוד טיגון של 1-2 דקות תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את האורז והאדממה.
מוסיפים גם מים רותחים עד כס”מ מעל התערובת.
מתבלים בתבלינים מכסים את הסיר במכסה שמתחתיו מניחים מגבת.
מעבירים לבישול על אש נמוכה כ- 40 דקות.
מוכן – אורז עשיר ומלא בטעמים ארוחה שממש כיף לקבל !
אורז בחש משגע תרצו מתכון ?
פורסם על ידי דפנה אוסטר מיכאל ב- יום שישי, 16 באוגוסט 2019